Novosadski džez festival od 15. do 17. novembra u SNP-u

Novosadski džez festival od 15. do 17. novembra u SNP-u

Pripremljen je i bogat prateći program koji će obuhvatiti radionice za studente, pedagoge, decu i mlade...

Za ljubitelje i ljubiteljke džeza 20. po redu Novosadski džez festival doneće pravo osveženje u vidu odličnih muzičara i koncerata, najavila je na konferenciji na novinare u Kulturnom centru Novog Sada Vesna Kaćanski, urednica i izvršna producentkinja Festivala.

- U uvodnom programu, koji će se odvijati od 6. do 12. novembra na Akademiji umetnosti biće upriličene radionice za koje pretpostavljamo da će izazvati interesovanje većeg broja džez muzičara iz Novog Sada, ali i iz drugih gradova Srbije – rekla je Kaćanski.

Prvi put Novi Sad će ugostiti muzičare sa The Berklee Global Jazz Institute. Reč je o bendu koji će nastupati drugog festivalskog dana, a na čelu je Marko Pinjataro, profesor, saksofonista i direktor ove institucije koji će držati radionicu od 12. do 15. novembra.

- Ove godine biće održavane i radionice posvećene instrumentima, kao i radionica za pedagoge – istakla je Kaćanski.

Program za najmlađe realizovaće se u saradnji sa ŠOSO "Milan Petrović" i Centrom za socijalni rad, a za 9. novembar najavljena je i zajednička radionica u Kulturnom centru Novog Sada, na "Tribini mladih“, na kojoj će deca iz svih institucija zajedno učestvovati.


Deo ovogodišnjeg džez festivala su i prateći koncerti. Od 6. do 14. novembra novosadska publika moći će da uživa u izvedbama Džez hora Fakulteta muzičke umetnosti, u Orkestru Aleksandra Dujina i u plesnom orkestru Radio Televizije Vojvodine, kao i u izvedbi Dragon’s Fuelkestra i Tria Jovićević-Vojčinski–Mikloš (brod Cepelin). Novosadsku džez publiku zabavljaće i Bend Ivan Švager Ambire i Jazz Connection.

U glavnom koncertnom programu učestvovaće 10 orkestara. To su: Macha Gharibian Trio, Julia Siedl Trio, The Steve Wilson & Wilsonian’s Grain, Shalosh, The Jeff "Tain“ Watts Quartet, Seamus Blake & French connection, The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors ft Marco Pignataro, a poseban projekat 20. Novosadskog džez festivala predstavljaće Jumbo Big Band koji će svirati u subotu, 17. novembra. Sastoji je od tri big benda: Džez orkestar HRT, Big bend RTS i Big bend RTV SLO.

Ulaznice za festival biće u pretprodaji u Srpskom narodnom pozorištu od 5. novembra po ceni od  900 dinara po danu, odnosno 2400 dinara za sva tri festivalska dana, navedeno je u saopštenju Kulturnog centra Novog Sada.

Ovogodišnji Novosadskog džez festivala podržali su Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Fondacija "Novi Sad 2021", Ambasada Izraela, Austrijski kulturni forum, Francuski institut za kulturu i mnogi drugi.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan