"Novosadski frtalj maraton" startuje u nedelju u 9 časova, tokom trke menja se trasa autobuskih linija 6 i 11

"Novosadski frtalj maraton" startuje u nedelju u 9 časova, tokom trke menja se trasa autobuskih linija 6 i 11

Manifestacija "Novosadski frtalj maraton" održaće se u nedelju, 20. juna, sa početkom u 9 časova i sa startom u Ulici Miloša Bajića kod Doma vojske, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović je istakla da "Novosadski frtalj maraton" ima međunarodni karakter i poseban značaj za Grad Novi Sad.

– Nalazi se u kalendaru atletskih manifestacija Atletskog saveza Srbije, ali je i veoma privlačan za sve koji se rekreativno bave sportom, promovišu zdrav život i neguju sportski duh – rekla je Marinković Radomirović.


– Ipak, najvažnije od svega jeste činjenica da smo, nakon više od godinu dana, tokom kojih smo zbog pandemije morali da se pridržavamo epidemioloških mera, zahvaljujući merama i vakcinaciji, uspeli da se virusne aktivnosti svedu na veoma nizak nivo, što nam je otvorilo mogućnosti organizovanja jednog ovakvog sportsko-rekreativnog događaja –
naglasila je predsednica gradske skupštine.

Organizator "Novosadskog frtalj maratona" Milan Dolga rekao je da će se trka odvijati ulicama Grada Novog Sada na dužini od 10,5 km od starta, ulicama Miloša Bajića kod Doma vojske, zatim Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije i Bulevarom Cara Lazara od Dunava do razdelnog ostrva (pre semafora sa Stražilovskom), a da se poslednji takmičari očekuju do 11 časova.

GSP: LINIJE 6 I 11 U NEDELJU PRE PODNE IZMENJENOM TRASOM

Za vreme trajanja maratonske trke, u vremenu od 8.30 do 11 časova, autobusi na linijama broj 6, 11A i 11B menjaju trasu kretanja na sledeći način:

LINIJA BROJ 6

Smer Adice – Podbara: autobusi saobraćaju skraćenom trasom do SNP-a, tako da okretanje vrše na terminalu u Šafarikovoj ulici.

Smer Podbara – Adice: polasci iz Centra saobraćaju sa 5 minuta kašnjenja iz terminala u ulici Šafarikovoj u odnosu na red vožnje za vreme trajanja izmene.

Vreme do sledećeg polaska izdržavaju na terminalu u Šafarikovoj ulici.

LINIJE BROJ 11A i 11B

Smer Železnička stanica – bolnica – Liman – Železnička stanica: od raskrsnice ulica Bulevar cara Lazara – Stražilovska autobusi saobraćaju levo Stražilovskom ulicom, dalje ulicom Žarka Zrenjanina, levo Bulevarom Mihajla Pupina, pravo ulicama Uspenskom, Jovana Subotića, Temerinskom do ulice Jovana Cvijića gde skreće levo i dalje nastavlja redovnom trasom.

Smer Železnička stanica – Liman – bolnica – Železnička stanica: od raskrsnice Ulica Jovana Cvijića i Temerinske ulice desno ulicama Temerinskom, Jovana Subotića, Uspenskom, Bul. Mihajla Pupina, zatim desno ulicom Žarka Zrenjanina, Stražilovskom ulicom i dalje nastavljaju redovnom trasom.Autobusi na izmenjenom delu trase koriste postojeća stajališta drugih linija

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan