"NOVOSADSKI KULTURNO-OBRAZOVNI KRUG": Pomažu da se poprave ocene, upišu željene škole i fakulteti i uspešnije radi posao

"NOVOSADSKI KULTURNO-OBRAZOVNI KRUG": Pomažu da se poprave ocene, upišu željene škole i fakulteti i uspešnije radi posao

Za nešto više od dve godine postojanja, izbio je na sam vrh kada je u pitanju dodatna edukacija dece i odraslih. Od kreativnih radionica za najmlađe, preko časova iz svih predmeta za osnovnu i srednju školu, do kurseva stranih jezika, ovaj edukativni centar postao je nešto što se rado preporučuje u Novom Sadu.

U čemu je "tajna" ovakvog uspeha i šta sve nude polaznicima, razgovarali smo sa Marijom Bjelicom, doktorkom filoloških nauka i direktoricom ovog centra.

– "Novosadski kulturno-obrazovni krug" je nastao iz želje da ponudi kvalitetno obrazovanje kroz inovativan, individualni pristup svakom učeniku i polazniku, sa pažnjom osmišljene i realizovane časove i kurseve – objašnjava Marija.


Ona dodaje da su prednosti časova kod njih u odnosu na pojedince koji drže privatne časove to što je "Krug" osmišljen i koncipiran kao kuća znanja za celu porodicu, po principu "sve na jednom mestu", s tim da kontinuirano razvijaju sve obrazovne grane i sa uspehom rade sa decom i odraslima.

Prva prednost je naša kompetentnost. Mi smo veliki obrazovni centar, koji broji više od 20 predavača i nekoliko stručnih saradnika. U pitanju je kadar sa odgovarajućim kvalifikacijama, sa iskustvom u radu sa decom, koje je često i decenijsko. Sa druge strane, dajemo šansu i mladima, te jedan deo tima čine upravo nastavnici koji su nedavno uplovili u nastavne vode, a koji su se istakli na studijama, kako ocenama, tako i u praktičnoj nastavi, te vođeni mentorom dostižu svoje pune nastavne kapacitete – kaže posvećena direktorica.

Budući da su predavači njihova najveća vrednost i ključna karika u obrazovanju, stalno ulažu u različite obuke i seminare. Ove godine je je ovaj predan tim napisao tri priručnika za pomoć pri polaganju završnih ispita, koji će biti recenzirani od strane respektabilnih naučnih radnika i objavljeni krajem godine.

Još jedna prednost su atraktivne i pristupačne lokacije na kojima se nalaze objekti obrazovnog centra (Narodnog fronta 2a i Pasterova 2), komforno, bezbedno i podsticajno okruženje za rad.


"Novosadski kulturno-obrazovni krug" nudi:

  • Kreativne radionice za decu 3+, kao i strane jezike
  • časove iz svih predmeta za osnovnu i srednju školu, kurseve praćenja školskog gradiva
  • opšte, intenzivne, konverzacijske i specijalističke kurseve stranih jezika za odrasle (engleski, nemački, ruski, španski, francuski i mađarski) A1-C2
  • kompletnu pripremu prijemnog ispita za upis u srednje škole
  • pripreme prijemnih ispita za fakultete


Kao škola nude garanciju na kvalitet pruženih usluga.

Naši najmlađi učenici imaju tri godine i uče engleski jezik na njima primeren način, a trenutno najstariji polaznici imaju 55+ godina. Rekord drži jedna baka koja je sa 73 godine, kada smo tek otvorili, upisala engleski jezik A1 – priča nam dr Bjelica.

Ona tvrdi da je njihova najvažnija prednost posvećenost, orginalnost i kretivnost u radu, kao I lični pristup. Prvi su obrazovni centar u gradu koji ima ovako širok dijapazon kurseva i časova za sve uzraste, a u pripremi za malu maturu su, pored jedne škole koja postoji deset godina, pioniri.


Ohrabreni našim uspesima, otvorili su se i drugi edukativni centri koje se bave istom vrstom obrazovanja i to je dobro iz više razloga. Veliki je kompliment kada ste nekome uzor i zvezda vodilja, ali podvlačim, da copy paste nikada ne daje dugoročne rezultate. Važno je slediti svoju viziju, biti posvećen, drugačiji od drugih, originalan – tvrdi naša sagovornica.

Što se dostadašnjih rezulata tiče, kaže da su veoma zadovoljni prošlom školskom godinom i uspesima učenika i polaznika kojih je gotovo 500, jer su ostvarili svoje planove: malci su uživali i napredovali na radionicama i stranim jezicima, školski dnevnici su bili puni dobrih ocena, osmaci su upisali željene škole, budući studenti fakultete, dok su odrasli uspešno polagali ispite poznavanja stranih jezika, sa lakoćom prolazili intervjue i uspešnije obavljali svoje poslove.

Dodatna edukacija je važna zbog našeg ličnog rasta. Uvek je pravo vreme da se obnovi, usavrši ili nauči strani jezik. Kada su u pitanju osnovci i srednjoškolci, podvlačim da je važno uvideti na vreme potrebu za uzimanjem dodatnih časova iz određenog predmeta i blagovremeno zakazati iste. Rezultati ne mogu da izostanu uz kontinuiran rad – uverena je direktorica "Novosadskog kulturno-obrazovnog kruga".

Više informacija možete dobiti na Fejsbuk stranici škole ili na broj telefona 064 039 32 69.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan