Novosadski lopovi još nemaju “ključ” za “golf 6”

Novosadski lopovi još nemaju “ključ” za “golf 6”

Za prvih šest meseci ove godine u Novom Sadu je ukradeno 136 automobila, a statistika kaže da u proseku tri automobila za četiri dana “dobiju noge”. Na teritoriji grada lopovi još nisu ukrali nijednog golfa “šesticu”. U Beogradu je i taj automobil na meti lopova, ali njihove “kolege” u Novom Sadu još nemaju alat za ovaj model vozila.

Nije tajna da se već duže vreme najviše kradu "folksvagenova” vozila, i to na prvom mestu golfovi “četvorke” i “petice”. Kradljivci najčešće rade u grupama, a na njihovoj “top listi” tradicionalno su i “škoda oktavija”, “reno megan”, “reno laguna”, naravno i "audi” i “BMW”. Ipak, ove godine u trendu je i krađa renoovih modela “klio”, kao i “pežoa 307”, saznajemo nezvanično u policiji.

Kako bi što bolje zaštitili imovinu, operativci kriminalističke policije preporučuju građanima ugradnju dodatne zaštite, ili mehaničke tipa ”zeder” ili alarma, čija je cena kod autoelektričara oko stotinak evra, a navode da nijedan od 136 automobila koji je ukraden za prvih šest meseci nije imao zaštitu.

Prema rečima naših sagovornika, krađaom automobile se bave, uglavnom, povratnici u srodnim krivičnim delima i ne smeta im ni ulična rasveta, pa posao obavljaju i ispod svetiljki. Najviše “operišu” po stambenim blokovima - spavaonama, u gluvo doba noći, na primer na Limanima. Kad vlasnik kola uoči, krenuvši na posao, da mu nema metalnog ljubimca, vozilo je najčešće već preko granice ili je u stiglo u delovima do neke radionice, tako da često lopovi imaju prednost u odnosu na policiju od nekoliko sati. Nije retkost da kriminalci koji se bave ovim “biznisom” dolaze iz drugih krajeva zemlje i regiona, samo da odrade šta su naumili i to često po porudžbini.

Novosadska policija rasvetli oko polovinu ovih krivičnih dela, što je, kao nam kažu, dobar rezultat, čak i u odnosu na rezultate njihovih evropskih kolega.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja gradonačelnik Miloš Vučević sahrane bebe betanija novorođenčad gradsko groblje radosne vesti dunav almaško groblje horoskop horoskopski znaci novosađani Miloš Vučević havarija na vodovodu elektrovojvodina EPS bez struje jkp lisje servisne informacije porodilište telep matična knjiga rođenih servisne informacije novi sad isključenja struje jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad RHMZ bez vode