Novosadski lopovi sve ređe kradu "golfove"

Novosadski lopovi sve ređe kradu "golfove"

Iz novosadske Policijske uprave kažu da se, posle učestalih procesuiranja kriminalaca koji se bave krađom automobila, znatno smanjio broj te vrste krivičnih dela, a gotovo sva koja su počinjena ove godine – rasvetljena su veoma brzo.

Prema navodima "Dnevnika", do meseca aprila, od sedam krivičnih dela koja su počinili nepoznati izvršioci, šest je već rasvetljeno, dok je broj teških krađa ove vrste prepolovljen u odnosu na isti period lane.

Već duže  vreme, kradljivcima automobila koji "operišu" u Južnoj Bačkoj – a, prema statistici, najviše u Novom Sadu – najinteresatnija su putnička vozila marke "audi" (A-3, A-4) ,“BMW” (serije tri i četiri) i "škoda".

Kako navodi "Dnevnik", s višegodišnjeg trona automobila najpožljenijeg za krađu sišao je "golf", ali, otkako je cena gvožđa skočila, ponovo su postali zanimljivi stariji automobili, čak i oni i havarisani ili pokvareni, pre svega "golf dvojka" i "Zastavini" modeli.

Iz novosadske policijske uprave kažu za "Dnevnik" da se automobili u Novom Sadu često kradu pred zoru.

Takođe, delovi grada kao što su Novo naselje i Limani privlačni su za kradljivce, posebno posle ponoći, ali kriminalci ponekad idu za automobilom koji se traži ili je već poručen, tako da im, u krajnjem slučaju, nije bitno gde će ga pronaći, piše "Dnevnik".

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan