Novosadski maraton 8. oktobra, u toku su prijave i pripreme

Novosadski maraton 8. oktobra, u toku su prijave i pripreme

Novosadski maraton, 31. po redu, održaće se 8. oktobra, a pripreme za održavanje ove tradicionalne sportske manifestacije su pri kraju, ocenjeno je danas na sastanku Organizacionog odbora Novosadskog maratona, gradskih službi, preduzeća i ustanova, koja učestvuju u organizaciji trke.

Sastanak je održan u Skupštini Grada Novog Sada, a vodila ga je predsednica novosadskog parlamenta Msc Jelena Marinković Radomirović, istakavši da je Novosadski maraton manifestacija od posebnog značaja za Grad Novi Sad.

U našem je zajedničkom cilju da sve bude dobro organizovano, kao i do sada. Do ovog momenta se prijavilo preko 400 učesnica i učesnika. Prijave su u toku pa se očekuje da će taj broj biti i veći. Među prijavljenima su i učesnici iz inostranstva, i to iz Ruske Federacije, Novrveške, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Poljske, Austrije, Ukrajine, Kanade, Holandije, Kazahstana i Češke – precizarala je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Pripreme za Novosadski maraton počele su pre nekoliko nedelja, a kako je rečeno na sastanku, gradske i druge službe i ustanove spremno dočekuju trku, kako bi tradiconalna sportska manifestacija protekla u najboljem redu.

Novosadski maraton nalazi se i u kalendaru atletskih manifestacija Atletskog saveza Srbije i AIMS-a. Pored maratonske trke na 42.195 kilometra trčaće se trke na 10 i pet kilometara.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan