Novosadski meteorolog upozorava na promenu vremena u narednim danima

Novosadski meteorolog upozorava na promenu vremena u narednim danima

Iako su nas današnji i prethodni dani podsetili na leto, najava meteorologa za naredne dane podseća da je još uvek proleće i da nas očekuje promena vremenskih prilika.

Novosadski meteorolog Marko Čubrilo, na svom Fejsbuk profilu izdao je upozorenje koje se odnosi na vremenske prilike u narednim danima.

Od večeras ulazimo u izrazito nestabilan period koji će donositi čestu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom i lokalnih vremenskih nepogoda.

Već u sredu pre podne na zapadu i jugozapadu, a u toku dana i nad ostalim delom regiona, dolazi do destabilizacije atmosfere, uz pojavu grmljavinskih pljuskova, a ponegde može da dođe i do lokalnih nepogoda, navodi meteorolog. Dnevni maksimum u sredu biće između 14 i 28 stepeni na istoku regiona, duvaće južni vetar, ponegde pojačan, dok se u zoni fronta i pljuskova nakratko očekuje jak zapadni, a zatim slab zapadni i jugozapadni vetar.

U četvrtak nestabilno i još malo svežije, povremeno uz grmljavinske pljuskove sa uslovima za lokalne nepogode. Više nestabilnosti nad središnjim i istočnim predelima, dok će na zapadu i duž Jadrana biti više suvog vremena. Vetar u okretanju na zapadni i severozapadni, a dnevni maksimumi od 14 do 19 stepeni celzijusa. 

U petak se očekuje da prvi ciklon polako napusti naše predele, smatra meteorolog, te se uz više sunca samo ponegde očekuje lokalni pljusak, dok će temperature biti oko proseka.

Prvog dana vikenda nad većim delom regiona suvo i toplije, dok se na zapadu i jugozapadu posle podne računa na novo pogorašnje uz grmljavinske pljuskove. Vetar južni, a dnevni maksimum od +23 do 29 stepeni Celzijusa. Kasno posle podne i u noći na nedelju pogoršanja uz nestabilnosti zahvata polako i ostali deo regiona. Drugog dana vikenda promenjljivo oblačno i malo sveže, posebno na istoku gde će biti i više nestabilnosti. Vetar zapadni i severozapadni – završava Čubrilo najavu vremenskih prilika za naredne dane.

Stabilnije vremenske prilike, po njegovim rečima, očekuju nas tek nakon 25. maja.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ide oluja

  pre 1111 dan i 18 sati

  Mogu vam reći iz svega što sam sanjao, seretlek sugrađani, da se može desiti da ta promena vremena bude velika oluja, sa mestimičnim tornado pojavama.
  Limanci dobro znaju šta znači kada vrtlog digne kontejner za smeće i baci ga na neki auto.
  Dakle, Vojvodina poznaje mini tornado pojave kao takve, lično sam video neke koje su lomile stabla. Velika stabla na Limanu, kojih više nema, u Fruškogorskoj.
  U dva odvojena sna sam sanjao oluju.
  Čak geografski, nagli nailazak hladnog talasa na Srbiju , sa severozapada -zapada.
  Sad, da li nam to signalizira opštu nevolju za Srbiju u recimo junu (Vidovdan), kad naši neprijatelji najviše vole da se sigraju, ili zaista meteorološku oluju - videćemo.
  Samo, nikad džabe ne sanjam takvo što.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Ne vređaj se

  pre 1111 dan i 16 sati

  Gospodo. Imamo zračenje od 1080 nS iz Bugarske, okolina Kozloduja.
  Sada, u trenutku dok ovo pišem.
  Slike su dole, Evropska agencija za merenja. Omogućite cookie, skiniti blokere.
  https://remap.jrc.ec.europa.eu/Advanced.aspx

  Oceni komentar:
  1
  3