Novosadski osnovci po peti put ugostili vršnjake sa Kosova i Metohije

Novosadski osnovci po peti put ugostili vršnjake sa Kosova i Metohije

U okviru akcije Svim srcem za osmeh deteta, koja je počela pre pet godina, trideset i dvoje osnovaca sa Kosova i Metohije, provešće narednih osam dana kod svojih novosadskih vršnjaka. Oni će tokom tog perioda upoznati znamenosti najvećeg grada Vojvodine, okolnih mesta, a učestvovaće i u raznim sportskim i kulturnim aktivnostima.

Učenici Osnovne škole kralj Milutin iz Gračanice stigli su u nedelju posle podne, a doček im je priređen u školi Dušan Radović, gde su se upoznali sa svojim mladim domaćinima.

 

 

Jedan od pratioca dece sa KiM je i nastavnik matematike Lazar Marković, koji je kazao da se radi o đacima šestih, sedmih i osmih razreda.

- Kolege koje su prethodnih godina gostovale u Novom Sadu pričali su sve najlepše o ovoj akciji i zahvalni smo organizatorima i domaćinima. Našim najmlađima ove posete puno znače, jer prijateljstva koja se ovako stvaraju opstaju i deca ostaju u kontaktu – rekao je Marković.

 

 

Predsednik Udruženja građana Novi Sad, Goran Bajšanski, kazao je da učenike očekuje interesantan i dinamičan program tokom nedelje.

- Tu je razgledanje grada, Sremskih Karlovaca, Fruške gore, ali i drugih mesta. Pripremljene su im različite sportske i kulturne aktivnosti i predavanja. Posebno bih istakao kretivne radionice preko kojih će deca uspešnije ostvarivati međusobne kontake koji su bitni za budućnost – objasnio je Bajšanski.

 

 

Organizator akcije Svim srcem za osmeh deteta je Udruženje građana “Novi Sad”, Osnove škole Dušan Radović i Žarko Zrenjanin, a uz podršku Grada Novog Sada i društveno odgovornih kompanija i pojedinaca.

Svim srcem za osmeh deteta
Pre pet godina, na inicijativu Vanje Božića i Ivane Đaković, pokrenut je projekat Svim srcem za
osmeh deteta u okviru koga osnovci sa Kosova i Metohije dolaze kod vršnjaka u Novi Sad. Od
2015. Novosađani uzvraćaju posete. Cilj je da se spajaju prijateljstva koja su najbitnija  i da se
mladim generacijama pokažu prave vrednosti.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan