Novosadski osnovci po peti put ugostili vršnjake sa Kosova i Metohije

Novosadski osnovci po peti put ugostili vršnjake sa Kosova i Metohije

U okviru akcije Svim srcem za osmeh deteta, koja je počela pre pet godina, trideset i dvoje osnovaca sa Kosova i Metohije, provešće narednih osam dana kod svojih novosadskih vršnjaka. Oni će tokom tog perioda upoznati znamenosti najvećeg grada Vojvodine, okolnih mesta, a učestvovaće i u raznim sportskim i kulturnim aktivnostima.

Učenici Osnovne škole kralj Milutin iz Gračanice stigli su u nedelju posle podne, a doček im je priređen u školi Dušan Radović, gde su se upoznali sa svojim mladim domaćinima.

 

 

Jedan od pratioca dece sa KiM je i nastavnik matematike Lazar Marković, koji je kazao da se radi o đacima šestih, sedmih i osmih razreda.

- Kolege koje su prethodnih godina gostovale u Novom Sadu pričali su sve najlepše o ovoj akciji i zahvalni smo organizatorima i domaćinima. Našim najmlađima ove posete puno znače, jer prijateljstva koja se ovako stvaraju opstaju i deca ostaju u kontaktu – rekao je Marković.

 

 

Predsednik Udruženja građana Novi Sad, Goran Bajšanski, kazao je da učenike očekuje interesantan i dinamičan program tokom nedelje.

- Tu je razgledanje grada, Sremskih Karlovaca, Fruške gore, ali i drugih mesta. Pripremljene su im različite sportske i kulturne aktivnosti i predavanja. Posebno bih istakao kretivne radionice preko kojih će deca uspešnije ostvarivati međusobne kontake koji su bitni za budućnost – objasnio je Bajšanski.

 

 

Organizator akcije Svim srcem za osmeh deteta je Udruženje građana “Novi Sad”, Osnove škole Dušan Radović i Žarko Zrenjanin, a uz podršku Grada Novog Sada i društveno odgovornih kompanija i pojedinaca.

Svim srcem za osmeh deteta
Pre pet godina, na inicijativu Vanje Božića i Ivane Đaković, pokrenut je projekat Svim srcem za
osmeh deteta u okviru koga osnovci sa Kosova i Metohije dolaze kod vršnjaka u Novi Sad. Od
2015. Novosađani uzvraćaju posete. Cilj je da se spajaju prijateljstva koja su najbitnija  i da se
mladim generacijama pokažu prave vrednosti.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje Republički hidrometeorološki zavod horoskop klisa gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad elektrovojvodina horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana novosadsko porodilište jkp lisje izmena režima saobraćaja novorođenčad raspored sahrana novi sad novosadska policija betanija novosađani matičar novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bebe servisne informacije novi sad Isključenje struje isključenja struje bez vode isključenje vode JGSP "Novi Sad" javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija servisne informacije