NOVOSADSKI "PIJANI TAKSI": Bezbedno, brzo i povoljnije od kazne

NOVOSADSKI "PIJANI TAKSI": Bezbedno, brzo i povoljnije od kazne

"Kad god ste neplanirano popili koju čašicu više, a vozite, setite se nas. Vratićemo i vas i vaš auto na željenu destinaciju. Bezbedno, brzo, sigurno i povoljnije od kazne". Ovo je reklamni slogan trojice novosadskih taksista koji nude uslugu tzv. pijanog taksija. Naime, ako ste otišli u noćni izlazak svojim četvorotočkašem, a popili ste koju čašicu previše, poslednjih pet meseci imate mogućnost da vas u sopstvenim kolima odvezu na kućnu adresu.

Ovu ideju, koja nije novost u svetu i kod nas, u najvećem gradu Vojvodine pokrenuo je taksi vozač Siniša Sušić.

- Video sam na televiziji da to postoji u nekim gradovima Srbije i onda sam pomislio zašto ne bismo i mi krenuli sa tim. Sa kolegama iz udruženja, Goranom i Dejanom, dogovorio sam se da razglasimo usmeno na sve strane da nudimo novu uslugu. Takođe, objavili smo vest i na našim Fejsbuk profilima i tako smo počeli – rekao je Sušić.

A kako to u praksi izgleda objašnjava sagovornik portala Mojnovisad.

- Pozovu nas na mobilni i onaj koji je najbliže ode na datu lokaciju, ostavi tamo taksi vozilo i sedne u auto mušterije i odveze ga kući. U međuvremenu, drugi taksista kreće po kolegu i vraća ga do njegovog automobila. Zbog angažovanja dva vozača to nije jeftino, ali jeste mnogo povoljnije nego da vas kazne, a na cenu utiče i razdaljina. Posla imamo najčešće vikendom i to noću kada su izlasci – kaže Siniša.


Ispostavilo se da je poslovna ideja bila pun pogodak, a dogodovština je bilo na pretek.

- Jednom prilikom sam vozio čoveka kući i zaustavila nas je policija. Izvadio sam dokumenta, ali sam shvatio da ne znam da spustim prozor na vratima. Srećom, vlasnik mi je pokazao. Ubrzo smo nastavili vožnju, a ja sam odlučio da se posle vratim po taksi peške, pošto nije bio daleko. U povratku prošao sam pored iste policijske patrole i saobraćajac me je prepoznao i pitao šta se desilo. Objasnio sam mu šta je pijani taksi, a on me je u neverici gledao – priseća se Sušić.

Ova vrstu usluge uglavnom koriste oni sa dubljim džepom, pa shodno tome i njihova vozila su skuplja. Preduzimljivoj taksi trojci upravljanje luksuznim kolima čini posebno zadovoljstvo.

- Neću zaboraviti kada sam prvi put seo u automatik. Pet minuta sam vežbao na parkingu, jer sam morao naučiti kako se koristi takav menjač, ali brzo sam savladao. Često nas i vlasnici pitaju šta mislimo o tome kako im četvorotočkaš ide. Tu su i kožna sedišta, razna dodatna oprema. Najveći utisak na mene su ostavili terenci BMW-a i Mazde, ali i Mercedes i Audi Q8 kaže Siniša.


Mušterije su pretežno mladi ljudi. Uglavnom muškarci, ali bude i žena.

- Kolegi se desilo da je vozio tri devojke kući. Celim putem su govorile kako je divan i zahvaljivale su se što je došao po njih. Kada sam stigao po njega još su ga zagovarale ispred zgrade – priča novosadski taksista i nastavlja:

- Naravno, naši klijenti budu uvek veseli, jer su popili i vraćaju se iz noćnog života. Uvek traže da se pusti muzika i to najčešće narodnjaci. Jedan od kolega uvek nosi sa sobom CD sa muzikom za te potrebe – kaže Siniša.

Bez obzira na dobro raspoloženje stranaka, ovi profesionalni vozači svoj posao shvataju veoma ozbiljno. Akcenat je na bezbednosti i saobraćajni propisi se moraju poštovati.

- Svi se zbune kada tražimo da sednu na zadnje sedište, čak i ako ih bude troje. To radimo, jer ako je osoba u vidnom alkoholisanom stanju, onda ne sme biti pored vozača. Vezivanje sigurnosnog pojasa se podrazumeva. Uvek komentarišu da nikad nisu sedeli pozadi u sopstvenim kolima, ali se ne bune.


Taksisti su prisutni i na društvenoj mreži Fejsbuk i imaju stranicu "Pijani taxi 021" na kojoj se nalaze brojevi telefona vozača.

- Novosađani reaguju pozitivno kada saznaju za nas. Zovu nas mlade osobe i retko se dešava da imamo redovne mušterije. To nam govori da su to ljudi koji su svesni posledica i neće da plate kaznu i ne žele da im oduzmu vozačku dozvolu. Ako potroše silne pare za izlazak i alkohol, mogu još malo platiti za vožnju kući svojim kolima sa iznajmljenim vozačem. Onaj ko je odgovoran prema sebi, ali i prema drugima, njemu je najvažnije da bezbedno stigne do svojih najmilijih – smatra Siniša Sušić.

Oceni vest:
19
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • LOL

  pre 825 dana i 5 sati

  Nimalo originalno, u Novom Sadu postoji firma Super vozac koja postoji vec godinama a i sa cenama nisu jaki za razliku od ovog taksiste koji se u startu hvali da u pitanju nije jeftina usluga.

  Oceni komentar:
  13
  10
 • Marko

  pre 823 dana i 22 sata

  Stamenko je car!

  Oceni komentar:
  1
  5