NOVOSADSKI "PIJANI TAKSI": Bezbedno, brzo i povoljnije od kazne

NOVOSADSKI "PIJANI TAKSI": Bezbedno, brzo i povoljnije od kazne

"Kad god ste neplanirano popili koju čašicu više, a vozite, setite se nas. Vratićemo i vas i vaš auto na željenu destinaciju. Bezbedno, brzo, sigurno i povoljnije od kazne". Ovo je reklamni slogan trojice novosadskih taksista koji nude uslugu tzv. pijanog taksija. Naime, ako ste otišli u noćni izlazak svojim četvorotočkašem, a popili ste koju čašicu previše, poslednjih pet meseci imate mogućnost da vas u sopstvenim kolima odvezu na kućnu adresu.

Ovu ideju, koja nije novost u svetu i kod nas, u najvećem gradu Vojvodine pokrenuo je taksi vozač Siniša Sušić.

- Video sam na televiziji da to postoji u nekim gradovima Srbije i onda sam pomislio zašto ne bismo i mi krenuli sa tim. Sa kolegama iz udruženja, Goranom i Dejanom, dogovorio sam se da razglasimo usmeno na sve strane da nudimo novu uslugu. Takođe, objavili smo vest i na našim Fejsbuk profilima i tako smo počeli – rekao je Sušić.

A kako to u praksi izgleda objašnjava sagovornik portala Mojnovisad.

- Pozovu nas na mobilni i onaj koji je najbliže ode na datu lokaciju, ostavi tamo taksi vozilo i sedne u auto mušterije i odveze ga kući. U međuvremenu, drugi taksista kreće po kolegu i vraća ga do njegovog automobila. Zbog angažovanja dva vozača to nije jeftino, ali jeste mnogo povoljnije nego da vas kazne, a na cenu utiče i razdaljina. Posla imamo najčešće vikendom i to noću kada su izlasci – kaže Siniša.


Ispostavilo se da je poslovna ideja bila pun pogodak, a dogodovština je bilo na pretek.

- Jednom prilikom sam vozio čoveka kući i zaustavila nas je policija. Izvadio sam dokumenta, ali sam shvatio da ne znam da spustim prozor na vratima. Srećom, vlasnik mi je pokazao. Ubrzo smo nastavili vožnju, a ja sam odlučio da se posle vratim po taksi peške, pošto nije bio daleko. U povratku prošao sam pored iste policijske patrole i saobraćajac me je prepoznao i pitao šta se desilo. Objasnio sam mu šta je pijani taksi, a on me je u neverici gledao – priseća se Sušić.

Ova vrstu usluge uglavnom koriste oni sa dubljim džepom, pa shodno tome i njihova vozila su skuplja. Preduzimljivoj taksi trojci upravljanje luksuznim kolima čini posebno zadovoljstvo.

- Neću zaboraviti kada sam prvi put seo u automatik. Pet minuta sam vežbao na parkingu, jer sam morao naučiti kako se koristi takav menjač, ali brzo sam savladao. Često nas i vlasnici pitaju šta mislimo o tome kako im četvorotočkaš ide. Tu su i kožna sedišta, razna dodatna oprema. Najveći utisak na mene su ostavili terenci BMW-a i Mazde, ali i Mercedes i Audi Q8 kaže Siniša.


Mušterije su pretežno mladi ljudi. Uglavnom muškarci, ali bude i žena.

- Kolegi se desilo da je vozio tri devojke kući. Celim putem su govorile kako je divan i zahvaljivale su se što je došao po njih. Kada sam stigao po njega još su ga zagovarale ispred zgrade – priča novosadski taksista i nastavlja:

- Naravno, naši klijenti budu uvek veseli, jer su popili i vraćaju se iz noćnog života. Uvek traže da se pusti muzika i to najčešće narodnjaci. Jedan od kolega uvek nosi sa sobom CD sa muzikom za te potrebe – kaže Siniša.

Bez obzira na dobro raspoloženje stranaka, ovi profesionalni vozači svoj posao shvataju veoma ozbiljno. Akcenat je na bezbednosti i saobraćajni propisi se moraju poštovati.

- Svi se zbune kada tražimo da sednu na zadnje sedište, čak i ako ih bude troje. To radimo, jer ako je osoba u vidnom alkoholisanom stanju, onda ne sme biti pored vozača. Vezivanje sigurnosnog pojasa se podrazumeva. Uvek komentarišu da nikad nisu sedeli pozadi u sopstvenim kolima, ali se ne bune.


Taksisti su prisutni i na društvenoj mreži Fejsbuk i imaju stranicu "Pijani taxi 021" na kojoj se nalaze brojevi telefona vozača.

- Novosađani reaguju pozitivno kada saznaju za nas. Zovu nas mlade osobe i retko se dešava da imamo redovne mušterije. To nam govori da su to ljudi koji su svesni posledica i neće da plate kaznu i ne žele da im oduzmu vozačku dozvolu. Ako potroše silne pare za izlazak i alkohol, mogu još malo platiti za vožnju kući svojim kolima sa iznajmljenim vozačem. Onaj ko je odgovoran prema sebi, ali i prema drugima, njemu je najvažnije da bezbedno stigne do svojih najmilijih – smatra Siniša Sušić.

Oceni vest:
19
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • LOL

  pre 360 dana i 2 sata

  Nimalo originalno, u Novom Sadu postoji firma Super vozac koja postoji vec godinama a i sa cenama nisu jaki za razliku od ovog taksiste koji se u startu hvali da u pitanju nije jeftina usluga.

  Oceni komentar:
  13
  10
 • Marko

  pre 358 dana i 19 sati

  Stamenko je car!

  Oceni komentar:
  1
  5
elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad KCV betanija bez struje JKP Vodovod i kanalizacija klinički centar vojvodine Spens raspored sahrana novi sad Isključenje struje klisa servisne informacije novi sad isključenja struje promenada klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe matičar novi sad šoping centar promenada novosađani novosadska policija novosadsko porodilište bez vode jkp lisje JGSP "Novi Sad" isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad jkp novosadska toplana servisne informacije