Novosadski profesor održao studentima predavanje iz kovid bolnice

Novosadski profesor održao studentima predavanje iz kovid bolnice

Profesor Bojan Lalić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i šef departmana za industrijsko inženjerstvo, održao je predavanje svojim studentima i to iz crvene zone kovid bolnice Kliničkog centra Vojvodine!

Naravno, predavanje je održano na daljinu, kao što je to inače već i postalo uobičajeno na fakultetima, ali ovoga puta, umesto kućnih uslova, čas je morao biti obavljen iz postelje.

Profesor, inače, ima srednje težak oblik bolesti, imao je visoku temperaturu i jak kašalj, ali je uspeo da izbegne kiseonik. Sada se polako oporavlja, pa nije želeo da studente uskrati prvog predavanja na predmetu Strateško upravljanje projektima. Kako kaže, nema boljeg leka za jednog profesora od darovanja znanja.

– Mnogo znači ta razmena energije, bez obzira na to što je preko interneta. To su mladi ljudi i traže znanje i red je da im pomognemo. Ako pratimo liniju ozdravljenja izgubićemo ceo semestar. Važan je ritam, da se predaje iz nedelje u nedelju. Kad se napravi termin nadoknade, nije taj kvalitet - kazao je profesor.

Međutim, nije to bio tako lak poduhvat. Ne govorimo o osobi koja je u karantinu, tek malo prehlađena. Predavanje i te kako zahteva puna pluća, ali profesor Lalić dokaz je da ona ničemu ne vredi ako je srce prazno.

– Da budem iskren, jesam se oznojio. Malo sam izašao iz tog fizičkog ritma. Do sada nisam držao predavanja iz bolnice, pošto, ipak sat i po treba govoriti i treba imati kapacitet pluća, da se nadišem i da sve bude prihvatljivo. Možda sam mogao par dana ranije da se uključim, ali onda bi moj kašalj ometao predavanje. Ali, kada može, zašto da ne, to je isceljujuće za nas koji se bavimo tom profesijom - priča profesor.

Ostatak vesti možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
11
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mirko

  pre 1115 dana i 6 sati

  Jao, molim Vas. Nijebon nikakva "gradska faca" on je samo potrčko od Doroslovačkog. Dozvolio je da se na njegovom departnanu zaposli profesorica sa doktoratom privatnog fakulteta. A najvolji studenti su nezaposleni.

  Oceni komentar:
  3
  12