Novosadski ratni invalidi i veterani na meti SMS prevaranata

Novosadski ratni invalidi i veterani na meti SMS prevaranata

Iz Udruženja invalida i veterana rata "Miloš Obilić" upozoravaju ratne veterane, a posebno svoje članove, na to da je poslednjih nekoliko dana s izvesnog broja telefona poslato na hiljade SMS poruka o navodnom novom potpisivanju punomoćja advokatu u procesu oko ratnih dnevnica, te da ne nasedaju na to.

- Jedno novosadsko udruženje dalo je sebi za pravo da vara ljude koji su ratovali i branili nas i našu zemlju, govoreći im da će, navodno, nakon potpisivanja nekih novih sporazuma i punomoćja advokatima, sigurno dobiti obećane dnevnice, dajući im na taj način lažne nade, dok oni ni ne slute da je u pitanju prevara, izjavio je za "Dnevnik" predsednik Udruženja invalida i veterana rata "Miloš Obilić" Dragan Simić.

- Pritom, te usluge naplaćuju 400 do 500 dinara, čime ostvaraju enormnu finansijsku dobit, jer, po našim proračunima, u Novom Sadu ima između 15.000 i 18.000 ratnih invalida i veterana. Kao Udruženje, pokrenuli smo proceduru za dobijanje ratnih dnevnica jer smo se osetili diskriminisanim u odnosu na jug Srbije. Prepustili smo Savezu ratnih veterana Srbije da vodi taj postupak i dok se ne završi suđenje, niko neće isplaćivati dnevnice, kaže Simić.

Zbog pomenute prevare, koja i dalje kruži, ljudi su zbunjeni i zovu Udruženje, pitajući o čemu se radi. Simić ističe da je posredi klasična prevara i da veterani ni po kojem osnovu ne daju svoje podatke, a kamoli novac nikom ko im se obraća putem SMS poruka, ili se predstavlja kao neko iz Udruženja.

Ukoliko se suđenje završi u korist Udruženja, moguće je da se postigne dogovor s državom da se dnevnice isplaćuju direktno na račune ratnih invalida i veterana ili da se dostavljaju na kućne adrese da niko ne bi mogao uzimati procenat od toga jer to već, po Simićevim rečima, ne bi bilo u redu.

Sve informacije u vezi s pomenutim dešavanjima biće dostupne i na sajtu Udruženja invalida i veterana rata "Miloš Obilić" www.mobilicns.webs.com. Informacije se mogu dobiti i na broj telefona 064 247 00 84.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije Elektrodistribucija Novi Sad bez struje elektrovojvodina opens distrikt Spens raspored sahrana novi sad štrand raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad isključenja struje Novo naselje lisje horoskop novorođenčad novosadska policija bez vode havarija na vodovodu gradsko groblje novosadsko porodilište opens 2019 servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje almaško groblje betanija sahrane bebe policija isključenje vode