NOVOSADSKI SAJAM: Urošu Đuriću dodeljena nagrada "Sava Šumanović" (FOTO)

NOVOSADSKI SAJAM: Urošu Đuriću dodeljena nagrada "Sava Šumanović" (FOTO)

Nagrada Novosadskog sajma za domete u likovnoj umetnosti, "Sava Šumanović", uručena je danas Urošu Đuriću, multimedijalnom umetniku iz Beograda.

U obrazloženju žirija koji je radio u sastavu: Slavica Popov, istoričarka umetnosti, kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin, Vesna Latinović, galeristkinja i direktorka Galerije Bel Art u Novom Sadu, te Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada, između ostalog piše:

– Članovi Žirija za dodelu Nagrade "Sava Šumanović" mišljenja su da je zbog svog tridesetogodišnjeg delovanja, zbog ostvarenih visokih dometa, zbog svojih izuzetnih i specifičnih umetničkih ostvarenja kojima je posvećen u aktuelnom trenutku, te zbog ukupnog doprinosa našoj umetnosti – Uroš Đurić dostojan nagrade koja nosi ime Save Šumanovića jednog od najznačajnijih slikara u celokupnoj istoriji srpske umetnosti.



Ceremonija može da se pogleda i odloženo na platformi ExpoOnline.rs, a na linku
Uručenje Nagrade "Sava Šumanović"

Kompetno obrazloženje žirija možete pogledati ili preuzeti OVDE


Do sutra, petka, 26. marta, na  istoj platformi može da se pogleda i Virtuelna izložba “Šidski pejzaži Save Šumanovića”, posete izlagači na Sajmu obrazovanja "Putokazi" i isprate programi na “Danima Laze Kostića”.

Poseta se ne naplaćuje, a registracija nije neophodna. Obavezna je samo za one koji žele da učestvuju u Poklon igri na Sajmu obrazovanja, kaže se u saopštenju Novosadskog sajma.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan