Novosadski stomatolog zaražen korona virusom prvobitno bio poslat na kućno lečenje?

Novosadski stomatolog zaražen korona virusom prvobitno bio poslat na kućno lečenje?

Supruga obolelog iznela svoju verziju čitavog slučaja.

Novosadskog stomatologa protiv koga je Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković najavio krivičnu prijavu jer je "sve vreme radio u privatnoj praksi uprkos simptomima korona virusa", lekari su, sa upalom pluća i temperaturom poslali u petak uveče na kućno lečenje, piše portal Nova.rs.

Samo dan kasnije, ovaj otac troje dece završio je na respiratoru i nalazi se u vrlo teškom stanju.

On se, kako saznaje Nova.rs, tačno nedelju dana pre no što je virus već uzeo maha u njegovom organizmu, u dva navrata obraćao doktorima, više puta zvao kol-centar namenjen za ovakve slučajeve, privatno sam uradio nalaze krvne slike i rendgen pluća… I uprkos svim sumnjama, nije testiran na virus sve dok nije hitno primljen na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodina, gde se sada bori za život.

– Ne mogu vam opisati šta prolazimo i koliko sam uplašena za život svog muža. Ubeđena sam da je sve moglo bolje proći samo da mu se na vreme, ma barem dan ranije, pomoglo – priča supruga ovog našeg sugrađanina, napominjući da ju je izjava Pokrajinskog sekretara o pokretanju ktivične prijave protiv njenog muža dodatno porazila, prenosi Nova.rs.

GOJKOVIĆ OSTAJE PRI SVOM: "Sekretar stoji iza svega što je rekao na jučerašnjoj konferenciji. Danas je u Beogradu, ali ćemo gledati da što pre zakažemo novu konferenciju za medije na kojoj će odgovoriti na sva pitanja, kao što je i do sada radio" – rečeno je za Nova.rs u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravsto, na pitanje da li je pretnja krivičnom prijavom dr Zorana Gojkovića i dalje stoji.

Oceni vest:
12
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dusica

  pre 4 dana i 7 sati

  Najlakše je suditi nekom a da se pre toga nije čula druga strana priče. Koliko vidim ovde piše da se doktor obraćao lekarima i da je sam uradio privatno analize pa ko je onda tu zakazao? Čovek se javio na vreme pa zašto onda nije testiran? S obzirom da je i sam doktor ne verujem da bi to olako shvatio i tako se ponašao.

  Oceni komentar:
  2
  69
 • Jovana

  pre 3 dana i 4 sata

  Novine samo vape za senzacijama i udarnim naslovima. Pise ko sta hoce bez bilo kakve provere. Pravih novinara je vrlo malo. Kasnije i kad se nesto demantuje to procita mnogo manji broj ljudi, a nekom je nacinjena steta bespovratno. Ovo je uzas od novinarstva i izvestavanja.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Marko

  pre 2 dana i 11 sati

  Jeftino skupljanje politickih poena i dodvoravanje Beogradu. Samo da čovek ozdravi, lako će posle da se ustanovi da li je nešto pogrešio ili ne. I ako nije, ko treba da odgovara.

  Oceni komentar:
  0
  6