Novosadski studenti i maturanti takmičili se u besedništvu (FOTO)

Novosadski studenti i maturanti takmičili se u besedništvu (FOTO)

Osmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom "Govori da te vidim ko si" (Sokrat), održano je u četvrtak, 23. novembra, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija “Isidora Sekulić”, “Jovan Jovanović Zmaj” i  “Laza Kostić”.

Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu Tajna čovečijeg života nije u tome da samo živi, već u tome zašto živi” – Dostojevski.

Nemanja Čekić – najbolji govornik među studentima


Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo šest članova – glumice Srpskog narodnog pozorišta Sanja Mikitišin i Danica Grubački, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Milan Počuča, prof. emeritus dr Aleksandar Radovanov, prof. dr Milorad Bejatović i predsednik žirija, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Marko Carić – odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje izvela učenica gimnazije “Laza Kostić” Ines Savuljić, dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala apsolventu Nemanji Čekiću.

Pobednica u kategoriji maturanata je osvojila putovanje u Milano za dve osobe, dok je pobednik u kategoriji studenata osvojio 30% popusta na školarinu za tekuću godinu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Manifestaciju je uveličao Porodični kvartet. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.

Prof. dr Marko Carić i Ines Savuljić

Po rečima organizatorke takmičenja, doc. dr Marijane Mladenov, cilj održavanja ovog takmičenja jeste da se mladim ljudima ukaže na neophodnost uverljive verbalne komunikacije i značaj koju veština govorništva ima u svakodnevnom životu. Predsednik žirija prof. dr Marko Carić istakao je da su pobednici imali izuzetno ubedljiv nastup i da su ih je ostalih takmičara izdvojila i odlična obrada teme.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan