Novosadski sud izrekao ukupno 46 godina robije zbog tuče u Ulici Laze Telečkog

Novosadski sud izrekao ukupno 46 godina robije zbog tuče u Ulici Laze Telečkog

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas osam muškaraca na ukupno 46 godina i dva meseca zatvora zbog tuče 20. februara 2021. godine ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog, kada su dve osobe zadobile teške telesne povrede, a dve su lakše povređene.

Prvostepenom presudom zbog krivičnog dela teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju u pokušaju Bojan Darabašić osuđen je na kaznu zatvora od 12 godina, Lazar Marković na deset i Nemanja Božić na 11 godina, objavljeno je na sajtu tog suda.

Zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu Marko Momić i Vladimir Simić su osuđeni su na kaznu zatvora od po dve godine i osam meseci, Mihajlo Miljenović i Dejan Nedinić na po dve i po godine, dok je Bojan Medić osuđen na dve godine i četiri meseca.

Ovo je druga prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu.

Prvu prvostepenu presudu ukinuo je Apelacioni sud u Novom Sadu i naložio da se ponovi suđenje.

Okrivljenima je u izrečene kazne uračunato vreme koje su proveli u pritvoru, a Darabašiću, Markoviću i Božiću pritvor je produžen do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Istom presudom, sud je obavezao sve okrivljene da solidarno isplate na ime naknade nematerijalne štete oštećenima D. M. iznos od 720.000,00 dinara, M. P. iznos od 710.000,00 dinara i N. Š. iznos od 590.000,00 dinara, kao i da plate troškove postupka.

Tuča se dogodila 20. februara 2021. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, a u kojoj su D.M. i N. Š. zadobili teške, a M. P. lakše povrede.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • piskaralo

  pre 104 dana i 22 sata

  bravo za sudstvo.
  Samo da nastave sa ovakvim kaznama i ima svetla na kraju tunela, barem što se tiče nasilničkog ponašanja.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Da Bog da im se sve u kuću vratilo!

  pre 104 dana i 21 sat

  Bravo, ali nasilje kazna kod sudije nikada nije sprečila.
  Nasilje na ulicama, demonstracije na ulicama, rušenje političara na vlasti, ubistva...
  mogu da spreče samo pozitivna medijska klima i emitovanje, umesto satanizama i filmova projektovanih da podstaknu gledaoca na nasilje, emitovanje porodičnih sadržaja i svega onog što druge zemlje rade, dok se kod nas sa strane filmski urednici plaćaju da emituju zlo, nasilje, klanje, ubistva, forenziku, krv i samo krv i psiho torture.
  Filmski urednici..

  Oceni komentar:
  0
  1