NOVOSADSKI SUD: Nove mere ukidaju evakuaciju zbog lažnih dojava o bombi

NOVOSADSKI SUD: Nove mere ukidaju evakuaciju zbog lažnih dojava o bombi

Novosadska palata pravde uvela je pojačane mere bezbednosti kojima će zaustaviti evakuacije zgrade zbog anonimnih dojava o bombi.

Samo prošle godine bile su 22 lažne dojave, od čega je u julu zgrada suda morala biti čak pet puta evakuisana. Nove bezbedonosne mere podrazumevaju poboljšan video nadzor, a zdanje će svakog jutra prolaziti I kroz kontradiverzionu proveru. Očekuju se i vanredne kontrole tokom dana.

Od prošle nedelje se svakodnevno sporovode kontradiverzioni pregledi. Ta kontrola podrazumeva pregled svih prostorija, ali i prostora oko same zgrade, a sprovodi se sa naročitom opreznošću uz upotrebu posebnih uređaja i obučenog psa. Sa novim merama možemo da donesemo odluku da li nakon anonimne dojave o bombi zgradu treba  evakuisati ili ne. Inače, u ponedeljak je nakon anonimne dojave odlučeno da se sud ne evakuiše ‒ rekao je predsednik Višeg suda Miroslav Alimpić na konferenciji za novinare.  

U većini slučajeva nije utvrđeno ko je osoba koja je anonimno dojavljivala za bombu, osim u jednom slučaju, kada je ustanovljeno da je za bombu dojavila ženska osoba kako bi odložila ročište u brakorazvodnoj parnici.

Inače, u zgradi pravosudnih organa smeštena su četiri suda, Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i tri javna tužilaštva, Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan