NOVOSADSKI SUPERMARKETI: Gde su cene osnovnih kućnih potrepština najpovoljnije

NOVOSADSKI SUPERMARKETI: Gde su cene osnovnih kućnih potrepština najpovoljnije

Činjenica je da otvaranje novih hipermarketa u našem gradu donosi veći izbor za potrošače i niže cene koje trgovinski lanci formiraju kako bi bili konkurentni, no, s druge strane, velika mogućnost izbora rađa i nedoumice u kom marketu su najpovojnije namirnice koje koristi svako domaćinstvo. Da li je to "Lidl", "Univerexport", "Dis", "Maxi" ili "Roda" – istražili smo za vas.


Osnovne namirnice

Jedna od osnovnih namirnica svakako jeste ulje i ako tragate za najpovoljnijom cenom* ovog artikla preporučujemo vam da odete u "Dis" ili "Lidl", gde se litar ulja robne marke može kupiti po ceni od 100 dinara, dok Cvet Banata u "Disu" možete pazariti za 110 dinara. Šećera što se tiče, najpovoljnija je Roda u kojoj Crvenkin i Sunoko šećer košta 65 dinara, dok je so najjeftinija u "Lidlu" 29 dinara. Jaja A klase imaju istu cenu u "Disu" i "Lidlu" i to je 125 dinara, dok je B klasa jefnija 5 dinara u "Lidlu".

 


Meso i riba

Ako preferirate kupovinu mesa u marketima umesto u mesarama, interesovaće vas da je kilogram junećeg buta najpovoljniji u "Disu" i košta 720 dinara, kao i juneće plećke 700 dinara, pilećih grudi 310 dinara, pilećeg bataka i karabataka koji su 250 dinara po kilogramu. Svinjski file takođe je najjeftiniji u "Disu" i košta 550 dinara, ali i kilogram jagnjetine koji je 630 dinara. Ako pak volite ribu, naša preporuka je da pazarite pastrmku za 460 dinara u "Disu", lososa za 1.928 dinara, a oradu u "Idei" ili "Rodi" za 1.100 dinara po kilogramu.

 


Mlečni proizvodi

Svežeg mleka što se tiče, litar Dukatovog mleka najpovoljniji je u "Gomeksu" i iznosi 80 dinara, a litar i četrdeset pet je 118 dinara u "Rodi". Dugotrajno mleko treba kupovati u "Disu" gde za litar njihove robne marke morate izdvojiti 80 dinara, dok je kilogram Dukat jogurta najpovoljniji u "Gomeksu" – 90 dinara. U "Lidlu" i "Disu" 700 grama kisele pavlake košta 140 dinara, dok je 400 grama robne marke 85 dinara.

 


Voće i povrće

Mada većina naših sugrađana povrće i voće kupuje na pijaci, u poslednje vreme vidimo da se sve veći broj ljudi odlučuje da, uz nabavku potrepština, u hipermarketinama kupi i povrće. Tako je paradajz najbolje kupiti u "Disu" gde kilogram košta 100 dinara, ali i krastavac čija je cena 60 dinara. Crni luk je najjeftiniji u "Lidlu" i "Disu" i košta 75 dinara, kao i šampinjoni 100 dinara, beli i crveni krompir u "Lidlu" košta 70 dinara, dok je tikvicama najniža cena u "Rodi" i "Gomeksu" i iznosi 60 dinara.

Ako kupujete voće, treba znati da je kilogram banana najpovoljniji u "Lidlu", 115 dinara, jabuke Zlatni delišes u "Rodi" su 57 dinara, dok je cena limuna u "Lidlu" 195 dinara za kilogram. Kilogram lubenice najjeftiniji je u "Univerexportu" i "Disu" i košta 45 dinara, a kilogram kajsije 110 dinara u "Univerexportu" i "Maxiju".


Kućna hemija

Cene kućne hemije su poprilično šarenolike, s obzirom da imamo veliki broj marki u manjim i većim pakovanjima. Na primer, popularni deterdžent za pranje posuđa Fairy, veliko pakovanje od 1,2 litra najbolje je kupiti u "Disu" za 264 dinara, dok je mali od 450 ml 120 dinara u "Tempu" i "Rodi". U "Disu" treba kupovati i tablete za mašinsko pranje posuđa Somat jer 130 komada košta 1.852 dinara. Deterdžent za veš se isplati kupiti u "Gomeksu" jer Persil ekspert od 8 kilograma košta 1.400 dinara, a Ariel od 6 kg u Maksiju košta 1.565 dinara. Omiljeni Lenor od 1,44 litra treba potražiti u Rodi jer mu je cena simboličnih 290 dinara, a u "Gomeksu" Domestos (200 din.), Ajax u "Disu" (294 din.) i Clin Glass (116 din.), dok je Cif abrazivno sredstvo najjeftinije u "Tempu" i košta 187 dinara.


Lična higijena

Neizostavni brijači Gillette pakovanje od 5 komada imaju istu cenu u "Tempu" i "Rodi", a to je 380 dinara, dok je muški Fa dezadorans najjeftiniji u "Disu" 246 dinara, kao i gel za tuširanje iste marke 305 dinara. Ženski Nivea dezadorans u "Gomeksu" košta 250 dinara, a povoljna je i pasta za zube Colgate od 100 ml sa cenom od 100 dinara. Veliki Wash & Go šampon od 400 ml u "Univerexportu" staje 319 dinara, dok je porodični Afroditin šampon od 1 litra 252 dinara u "Rodi".


Stvari za bebe

Pampers pelene 4, pakovanje od 76 komada, najjeftinije su u "Maksiju" i koštaju 1.980 dinara, kao i pelene broj 3 iste marke, no, ako preferirate jeftinije pelene preporučujemo Lupilu 3 pakovanje od 56 komada koje košta 950 dinara u "Lidlu", dok je 50 komada četvorke 1.000 dinara. Kašice Nutrino od 200 grama najpovoljnije su u "Tempu", gde voćna kaša košta 155 dinara, a velika kašica s mesom 175 RSD. Popularna Pavlovićeva mast jeftina je u "Disu" i košta 176 dinara, a šampon Kosili ima istu cenu u "Rodi" i "Disu" 179 dinara, dok je sapun iste marke najpovoljniji u "Tempu" i "Rodi" i košta 47 dinara.

Svakako treba spomenuti i "TSV", jedan od povoljnih, istina, malih marketa, koji se izdvaja robnim markama koje su poprilično pristupačne. Primera radi, litarska kupka Malizia ivde košta 149 dinara, muški dezadorans iste marke je 200, tečnost za pranje stakla 70 dinara, a isto toliko je i sanitar gel za ve-ce itd. Pored povoljne kućne hemije, u TSV diskontima možete kupiti i jeftine pelene marke Tenera, gde 74 komada pelena broj 3 košta 1.000 dinara (cena je ista za sve brojeve pelena ali ih ima manje u pakovanju), uz to gratis dobijate vlažne maramice.


Autorka:
Marija Bjelica

* Cene navedene u tekstu  ne odnose se na akcijske ponude

Oceni vest:
10
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Vera

    pre 1688 dana i 9 sati

    Treba da uključite i Metro, oni su često najpovoljniji po cenama a dostupni su sada svima jer izdaju jednokratne kartice za kupovinu, za one koji nemaju trajnu

    Oceni komentar:
    0
    4