Novosadski učitelji se edukuju o bezbednosti u saobraćaju

Novosadski učitelji se edukuju o bezbednosti u saobraćaju

Načelnik Gradske uprave za saobraćaj i puteve Đorđe Basarić prisustvovao je promociji projekta edukacije učitelja u oblasti bezbednosti saobraćaja, javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Projekat realizuje Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

- Кao i prethodnih godina, Grad Novi Sad nastavlja da kontinuirano radi na unapređenju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Organizovali smo edukacije dece od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u oblasti bezbednosti saobraćaja. Cilj ovog stručnog skupa je da se učiteljima predoče najvažniji aspekti saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, ukaže na novine u toj oblasti i na najčešće greške koje čine deca kao učesnici u saobraćaju – rekao je Đorđe Basarić.


Učitelji će biti upoznati sa rezultatima istraživanja koje je sprovedeno anketiranjem učenika, a koji će biti iskorišćeni u daljim aktivnostima na povećanju bezbednosti dece kao učesnika u saobraćaju.

Profesor bezbednosti saobraćaja na Fakultetu tehničkih nauka Dragan Jovanović istakao je da je za saobraćajno vaspitanje i obrazovanje veoma važno da u taj proces budu uključeni, kako deca i roditelji, tako i vaspitači i učitelji.

- Putem ovog projekta upoznaćemo učitelje sa efikasnim metodama rada u oblasti saobraćajnog vaspitanja, kao i sa didaktičkim sredstvima koja doprinose lakšem prihvatanju sadržaja od strane dece – rekao je Dragan Jovanović.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Neime

    pre 1898 dana i 18 sati

    Ovo bi trebalo da znači da se više neće pljačkati budžet grada nego sredstva preusmeriti školama, a pored učitelja aktivno uključiti psihologe.

    Oceni komentar:
    0
    0