Novosadski univerzitet u 500 najboljih u svetu po užim naučnim oblastima

Novosadski univerzitet u 500 najboljih u svetu po užim naučnim oblastima

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je u ukupno tri naučne oblasti na Šangajskoj listi, a najbolji rezultat, 121. mesto, dostigao je u oblasti prehrambenih tehnologija.

 

Osim u oblasti proizvodnje i prerade hrane, UNS je rangiran u oblasti veterinarskih nauka, gde se nalazi na 246. mestu, i hemijskog inženjerstva, gde je 404. po redu, prenose "Večernje novosti". 

- Tako se naš univerzitet svrstao u 500 najboljih univerziteta u svetu po užim naučnim oblastima. Ovakav tip rangiranja Šangajski univerzitet uveo je prošle godine - saopšteno je iz Novosadskog univerziteta.

Naš najveći univerzitet, Univerzitet u Beogradu, rangiran je u čak 27 oblasti, što je znatno više u odnosu na prošlu godinu, kada je bio prisutan u 18 oblasti.

Najstariji univerzitet u Srbiji visoko je ocenjen u okviru polja prirodno-matematičkih nauka, zatim tehničkih nauka, bionauka, medicinskih nauka, društvenih nauka. Najbolje je rangiran u prehrambenoj tehnologiji (nauka o hrani i tehnologija hrane), gde se nalazi na visokom 43. mestu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.  

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad policija novosadsko porodilište RHMZ bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez struje bez vode Vreme u Novom Sadu centralno groblje u Futogu jkp lisje Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad gradsko groblje betanija sahrane Petrovaradin elektrovojvodina Futog isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani isključenje vode