Novosadski univerzitet u 500 najboljih u svetu po užim naučnim oblastima

Novosadski univerzitet u 500 najboljih u svetu po užim naučnim oblastima

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je u ukupno tri naučne oblasti na Šangajskoj listi, a najbolji rezultat, 121. mesto, dostigao je u oblasti prehrambenih tehnologija.

 

Osim u oblasti proizvodnje i prerade hrane, UNS je rangiran u oblasti veterinarskih nauka, gde se nalazi na 246. mestu, i hemijskog inženjerstva, gde je 404. po redu, prenose "Večernje novosti". 

- Tako se naš univerzitet svrstao u 500 najboljih univerziteta u svetu po užim naučnim oblastima. Ovakav tip rangiranja Šangajski univerzitet uveo je prošle godine - saopšteno je iz Novosadskog univerziteta.

Naš najveći univerzitet, Univerzitet u Beogradu, rangiran je u čak 27 oblasti, što je znatno više u odnosu na prošlu godinu, kada je bio prisutan u 18 oblasti.

Najstariji univerzitet u Srbiji visoko je ocenjen u okviru polja prirodno-matematičkih nauka, zatim tehničkih nauka, bionauka, medicinskih nauka, društvenih nauka. Najbolje je rangiran u prehrambenoj tehnologiji (nauka o hrani i tehnologija hrane), gde se nalazi na visokom 43. mestu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.  

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje bez vode elektrovojvodina Isključenje struje gradonačelnik Miloš Vučević štrajk u pošti isključenje vode zodijak astrologija dnevni horoskop servisne informacije novi sad sahrane novi sad jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije bez struje bebe novorođenčad horoskop vremenska prognoza novi sad pošte srbije Bukovac štrajk poštara raspored sahrana novi sad betanija Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište obustava rada klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija