Novosadski univerzitet u 500 najboljih u svetu po užim naučnim oblastima

Novosadski univerzitet u 500 najboljih u svetu po užim naučnim oblastima

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je u ukupno tri naučne oblasti na Šangajskoj listi, a najbolji rezultat, 121. mesto, dostigao je u oblasti prehrambenih tehnologija.

 

Osim u oblasti proizvodnje i prerade hrane, UNS je rangiran u oblasti veterinarskih nauka, gde se nalazi na 246. mestu, i hemijskog inženjerstva, gde je 404. po redu, prenose "Večernje novosti". 

- Tako se naš univerzitet svrstao u 500 najboljih univerziteta u svetu po užim naučnim oblastima. Ovakav tip rangiranja Šangajski univerzitet uveo je prošle godine - saopšteno je iz Novosadskog univerziteta.

Naš najveći univerzitet, Univerzitet u Beogradu, rangiran je u čak 27 oblasti, što je znatno više u odnosu na prošlu godinu, kada je bio prisutan u 18 oblasti.

Najstariji univerzitet u Srbiji visoko je ocenjen u okviru polja prirodno-matematičkih nauka, zatim tehničkih nauka, bionauka, medicinskih nauka, društvenih nauka. Najbolje je rangiran u prehrambenoj tehnologiji (nauka o hrani i tehnologija hrane), gde se nalazi na visokom 43. mestu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.  

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan