Novosadski vatrogasci deo dodatnog tima za pomoć grčkim kolegama

Novosadski vatrogasci deo dodatnog tima za pomoć grčkim kolegama

Pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji već treći dan pomažu grčkim vatrogascima-spasiocima u gašenju požara u toj zemlji, pridružiće se još 18 kolega iz Srbije kako bi zajedničkim snagama pokušali da obuzdaju vatrenu stihiju, saopštio je MUP.

Dodatni tim od 16 vatrogasaca-spasilaca iz Novog Sada, Niša, Jagodine, Zrenjanina, Čačka, Sremske Mitrovice i Šapca sa dve auto-cisterne, pet terenskih vozila i dva člana medicinskog tima, danas oko 15.30 časova uputio se u Grčku, a očekuje se da će već u jutarnjim satima u gašenju požara pomagati kolegama koji su u toj zemlji od subote, dodaje se u saopštenju.

Na osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije MUP-a 26. avgusta je u Grčku uputio 30 vatrogasaca-spasilaca.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Niša, Jagodine i Pančeva i iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, sa četiri kombija, dva terenska vozila i ličnom zaštitnom opremom i opremom za gašenje požara na otvorenom prostoru, već treći dan gase požar u mestu Provatonas.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan