Novosadski vrtić "Školigrica" slavi godišnjicu rada (FOTO)

Novosadski vrtić "Školigrica" slavi godišnjicu rada (FOTO)

Prvo privatno bilingvalno zabavište na teritoriji bivše Jugoslavije, osnovano 1990. godine, obeležava ovih dana godišnjicu postojanja

Gotovo tri decenije postojanja. O tome koliko je "Školigrica" uspešna najbolje govori nekoliko hiljada dece koja su odrasla i progovorila engleski u njoj.

 


Danas su to zadovoljni i ostvareni ljudi, mladi roditelji.

Prve generacije dece iz devedesetih danas dovode svoju decu u "Školigricu" i rado se prisećaju tog vremena:

Učili smo i igrali se na dva jezika, srpskom i engleskom u okruženju koje je podsećalo na bilingvalnu porodicu.

Pamtimo "Školigricu" po toploj atmosferi, sigurnosti koju smo imali, drugarstvu koje smo stekli za čitav život (jedni drugima smo kasnije kumovali), pamtim prve rečenice izgovorene na engleskom, za nas je to bio jezik igre i kad god bi se negde sreli van "Školigrice" igrali bismo se na engleskom.

 


–  U "Školigrici" je počela naša priprema za život, razvoj samostalnosti i odgovornosti – bodrili su nas da se izuvamo i obuvamo sami, sami smo servirali užinu, brisali za sobom stolove, čistili mrve, pomagali smo mlađima i o njima brinuli, a na starije drugare iz grupe smo se ugledali.

 – Ovde su u nama probudili znatiželju, istraživali smo život, učili o zakonima fizike i matematike koristeći Montesori materijale.

 


Vaspitači i profesori engleskog, koji su činili taj sjajan tim "Školigrice", podsticali su našu kreativnost, u zanosu smo pripremali završne priredbe na engleskom i izvodili "Romea i Juliju","San letnje noći", mjuzikl "Annie", pravili smo božićne koncerte, imali svoje prve izložbe slika…

 Sve ovo i danas rade deca u "Školigrici", zabavištu koje je preguralo ratove, cepanje države, ogromne inflacije, promene zakona u obrazovanju.

"Školigrica" je danas licencirana predškolska ustanova koja se i dalje drži svojih snova, principa i vrednosti.


 

Ako ste među onima koji znaju da cene i prepoznaju ove vrednosti i voleli biste da vaše dete postane deo ove lepe priče, potražite nas na Novom Naselju u Ulici Todora Jovanovića Toze 7 ili pozovite broj telefona 021/403-084.


PR tekst

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan