"Novosadski Winter Fest" po treći put na Trgu slobode

"Novosadski Winter Fest" po treći put na Trgu slobode

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, treći po redu "Novosadski Winter Fest" biće održan od 28. novembra do 29. decembra 2018. godine na Trgu slobode u Novom Sadu.

Tim povodom, u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, članice Organizacionog odbora festivala Milena Biga i Jelena Jovičić, Jelena Sabo iz ženskog tamburaškog sastava La Banda, kao i Ana Frlin iz "Novosadskog damskog hora".

- Drago mi je što je ova manifestacija za kratko vreme postala jedna od prepoznatljivijih koje se održavaju u zimskom periodu. Nama je taj period godine veoma bitan za turizam i uspeli smo da ga u poslednjih par godina skoro izjednačimo sa mesecima koji su nekada bili aktivni, pre svega mislim na maj i jul. U naredna dva meseca planira se mnogo događaja u Novom Sadu, a ovaj festival je jedan od onih na kojima će sigurno biti najveća pažnja. Кrenuli smo u kampanju "Zimska fantazija" sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada, koja će se voditi paralelno na društvenim mrežama ali i putem radio i tv stanica. Po svemu sudeći mislim da ćemo imati jako veliku posetu turista i da će ova zimska sezona biti najbolja do sada – rekao je Milorad Radojević.
Jedna od organizatorki festvala, Milena Biga iz kompanije "Ninamedia" je istakla da je "Novosadski Winter Fest" nastao po uzoru na najbolje svetske zimske festivale.

- Već treću godinu za redom smo deo novosadske zimske čarolije i drago nam je što ćemo ponovo uveseljavati Novosađane, turiste i goste na Trgu slobode. Svi koji su se poslednje dve godine zatekli na centralnom gradskom trgu tokom trajanja festivala mogli su da uživaju u nastupima novosadskih bendova i di-džejeva, u pogramu „raspevane jelke“ na kojoj su nastupala uglavnom deca i lokalni muzički sastavi, a isto tako mogli su da prisustvuju različitim izložbama i da se provozaju fijakerom kroz centar grada – rekla je Milena Biga.


Na konferenciji se obratila i Jelena Jovičić u ime kompanije "Color press group" koja je naglasila da praznična čarolija u Novom Sadu počinje sa "Novosadskim Winter Festom".

- Ove godine počinjemo 28. novembra u 18 časova svečanim otvaranjem manifestacije kada će nastupiti hor Čuperak iz Кikinde, a zatim i ženski tamburaški sastav La Banda iz Novog Sada od 19 časova. I ove godine svake večeri, od 18 časova biće organizovani nastupi dečjih horova iz cele Vojvodine na "raspevanoj jelci", dok će muzički bendovi i di-džejevi nastupati samo vikendom. Na više štandova tokom dana biće prodavani hrana, piće, umetničke rukotvorine i slične stvari, a nova novogodišnja dekoracija upotpuniće već okićeni Trg slobode – rekla je Jelena Jovičić i dodala da će i ove godine nastaviti sa humanitarnim akcijama tokom trajanja manifestacije.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan