Novosadskim karatistima treba pomoć za odlazak na Svetski šampionat

Novosadskim karatistima treba pomoć za odlazak na Svetski šampionat

Karatistima i reprezentativcima Srbije, bratu i sestri Jovanu i Jovani Simić neophodna je pomoć, kako bi prikupili novac i otputovali na Svetski šampionat u karateu, koji se održava od 11. do 15. novembra u Džakarti, Indonezija.

Karate klub „Winner“ ima sedište u Novom Sadu i imaju dvoje takmičara, karate reprezentativca Srbije: Jovana Simića u kategoriji kate, pojedinačno za mlađe seniore, od 18. do 21. godine, i Jovanu Simić u kategoriji kate, pojedinačno za kadetkinje od 14. do 16. godine.  koji treba da idu na Svetski šampionat (WKF) u karateu. Šampionat se održava od 12. do 15. novembra. u Džakarti. Predsednik kluba Dobrivoje Simić kaže kako sportisti neće dobiti pomoć od Grada Novog Sada, odnosno Uprave za sport i omladinu, te ide od jednog do drugog potencijalnog sponzora i donatora, u nadi da će uspeti da prikupi novac.

Zajedno sa ciklusom priprema, sportistima treba ukupno 5.000 evra, a trenutno im nedostaje oko 150.000 dinara.

- Očekuje se da Jovan Simić osvoji dobar plasman, odnosno medalju, jer je već dva puta osvajao medalje na Evropskim šampionatima i to treće mesto 2013. i drugo mesto ove godine! I Jovan i Jovana su višestruki prvaci Srbije i pobednici Kupa Srbije u karateu, u svojim uzrasnim kategorijama – saopštio je Simić.

Prema njegovim rečima, Klub je u poslednja dva i po meseca, napisao 34 molbe raznim potencijalnim sponzorima, a odazvalo se nekoliko preduzeća i kompanija.

- Jedan deo finansijskih sredstava obezbedio je Klub, podizanjem kredita kod banaka, garancijom svojom imovinom, za šestomesečni ciklus priprema i odlazak na kontrolne turnire u iznosu od oko 280.000 dinara. Mi smo novoosnovani karate klub. Osnovani smo 26. avgusta, a registrovani u APR-u 31. avgusta ove godine. Jednu godinu nemamo pravo na pomoć od lokalne samouprave, odnosno Grada Novog Sada, niti AP Vojvodine, po njihovim pravilnicima. Karate federacija Srbije (KFS) nema dovoljno para da finansira reprezentativce za ovo takmičenje tako da to mora da uradi Klub sa roditeljima takmičara – naveo je Simić u saopštenju.

Ugovor o donatorstvu, pa uplata Dobrivoje Simić kaže da će se svakim donatorom prvo sklopiti Ugovor o sponzorstvu ili donaciji, pa bi tek onda strogo namenski novac bio uplaćen na račun  kluba: 355-3200150955-09 kod Vojvođanske banke. Taj novac bi potom Klub uplatio na račun Karate federacije Srbije (KFS) za aranžman za odlazak ovo dvoje reprezentativaca na Svetski šampionat.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • karate klub ,,WINNER" Novi Sad

  pre 1919 dana i 20 sati

  - Poštovana redakcijo,
  Hvala Vam puno na ovoj objavi članka :) Uvereni smo da će te doprineti pronalasku sonzora/donatora koji će pomoći da se prikupi nedostajućih: 150.000 din. da bi naša dva karate reprezentativca Srbije (naši sugrađani): JOVAN i JOVANA SIMIĆ, otišli na ovaj Svetski WKF šampionat !

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Dobrivoje Simić-SIMA

  pre 1918 dana i 22 sata

  - Poštovana redakcijo portala ,,MOJNOVISAD.COM",
  - Puno Vam hvala što ste prepoznali da treba medijski da podržite ovaj sportski projekat, kako bi naša dva karate reprezentativca Srbije (KFS) JOVAN i JOVANA SIMIĆ, otišli na Svetski WKF šampionat u Indoneziju, i time još jednom dokazali da ste najveći informativni portal Novosađana u interesu svih sugrađana :)

  Oceni komentar:
  0
  1