Novosadsko muzičko leto sutra počinje koncertom Lajka Feliksa

Novosadsko muzičko leto sutra počinje koncertom Lajka Feliksa

Koncertom jedinstvenog violiniste Lajka Feliksa u utorak 14. avgusta u Sinagogi, sa početkom u 21,00 časova biće otvorena ova tradicionalna manifestacija u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Kada izađe na scenu i zasvira, ovaj umetnik je sposoban da učini nemoguće. Njegovo sviranje oduševljava publiku u Tokiju, Berlinu, Bratislavi, Pragu, Budimpešti, Veneciji, Edinburgu, Londonu, Frankfurtu, Njujorku…Njegova muzika izmiče svakom kalupu i granici, prihvatajući neobjašnjivo, jer kako sam objašnjava ona se zasniva na bogatstvu zvuka njegovog instrumenta.
Lajko Feliks je svirao s velikim brojem različitih muzičara i ansambala. Ovaj put će se Novosađanima predstaviti u duetu s vrhunskim mađarskim gitaristom Atilom Šidom.Nakon otvaranja, publiku očekuju još tri potpuno različita, ali podjednako vredna i atraktivna programa.

Dva dana nakon otvaranja, u četvrtak 16. avgusta nastupiće grupa Ođila, prepoznatljiva po izvođenju romske muzike po ugledu na tradiciju teatra „Romen" iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo i Moja slatka umiljata zver. 

Nedelja, 19. avgust je rezervisana za Kralja Čačka, slikara, pesnika i kantautora, prema mišljenju mnogih »srpskog Toma Vejtsa«, koji izvodi »mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena“.
Prvi album – Zemlja snova, objavio je 2016. godine, a krajem leta ove godine Kralj Čačka će objaviti svoj drugi studijski album pod nazivom Spusti svetlost na put.

Novosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta zatvoriti Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov Band. Ova umetnica je jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija koje ćemo slušati i na najavljenom koncertu.

Svi programi će se održati u Sinagogi, sa početkom u 21.00 časova.

Prodaja ulaznica: u prostorijama MONS-a (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.
On-line rezervacije i kupovina karata: http://www.muzickaomladina.org

Cena ulaznica za sve programe iznosi 700,00 dinara osim za koncert Bisere Veletanlić i Vasil Hažimanov benda, koja košta 1.000,00 dinara.

Više o svim programima na sajtu: www.muzickaomladina.org

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan