Novosadsko muzičko leto: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić sviraju na otvaranju

Novosadsko muzičko leto: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić sviraju na otvaranju

Ovogodišnji letnji ciklus koncerata, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, biće otvoren 29. jula koncertom fantastičnog gitarskog dua.

Ove godine, dvojica vrhunskih muzičara obeležavaju 20 godina uspešne saradnje o čemu svedoče njihovi brojni zajednički koncerti širom sveta, kao i proslavljeni tonski zapisi među kojima su "Krushevo", "Treta majka", "Live in Belgrade" i "Live in Zagreb". U nizu koncerata koje posvećuju značajnoj godišnjici, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić nastupiće i pred novosadskom publikom.

Tokom "Novosadskog muzičkog leta", sve do 20. avgusta, Novosađane očekuju zanimljivi i kvalitetni koncerti koje će izvoditi umetnici iz Srbije, Hrvatske, Francuske, Belgije, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država i Argentine.

"Matija svira Arsena" naziv je programa koji će za Novosađane prirediti džez pijanista Matija Dedić (5. avgust). Pesme s istoimenog albuma – nagrađenog sa čak 4 nagrade "Porin" ove godine, osetljivo su muzičko putovanje koje je Matija posvetio pesmama svog oca – jednog od najuticajnijih hrvatskih kompozitora, kantautora, književnika i slikara – Arsena Dedića.

Kvartet "Tango Jazz" iz Argentine, koji prema rečima slavnog harmonikaša Rišara Galijana pravi savršenu fuziju tanga i džeza (12. avgust), kao i trio slavnog "gypsy jazz" gitariste Stokela Rozenberga (17. avgust), su samo još neki u nizu vrsnih i uglednih međunarodnih ansambala koji će se predstaviti na Novosadskom muzičkom letu – ovoj  tradicionalnoj i uveliko prepoznatljivoj manifestaciji u našem gradu.

Predviđeno je da se gotovo svi programi održe u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, dok će u slučaju lošeg vremena koncerti biti izmešteni u Sinagogu.

Karte za ovaj program od danas su u prodaji i mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2/2, radnim danima od 8 do 14 časova, kao i onlajn, na sajtu www.muzickaomladina.org.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan