Novosadsko porodilište: Nove sobe za mame i bebe

Novosadsko porodilište: Nove sobe za mame i bebe

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine završena je druga faza obnove i sređene su 24 sobe i 12 kupatila.

Nakon više godina boravka u nekomfornim uslovima, mame i bebe sada imaju na raspolaganju obnovljene i sređene sobe, s kupatilima i toaletima, kao i televizorima, piše novosadski Dnevnik.

Sve sobe su dvokrevetne i po dve sobe imaju izlaz na zajedničko kupatilo u kojem su toalet i tuš-kada, kao i lavabo, koji se nalazi i u svakoj sobi. U sobama su i ormarići u koje porodilje mogu da stave lične stvari.

- Prve mame i bebe useljene su u obnovljene sobe od početka ove godine. Iz donacije smo obezbedili i 24 televizora, a sada se nadamo da će nam SBB dati besplatno priključenje na kablovsku TV, jer mi to ne možemo da platimo. U sobama je i nova rasveta, a postavljeni su i komarnici – kaže upravnik Klinike profesor dr Tihomir Vejnović.

Prve obnove započete su u leto 2016. godine i završene pre godinu dana, a tada je sređena takozvana "baraka", odnosno Zavod za ginekologiju.

Upravnik Betanije navodi da se za ovu godinu planira i treća faza radova, koja bi obuhvatila sređivanje nezavršenog novog dela porodilišta, takozvanog C2 objekta ginekologije.

Kompletan tekst možete pročitati na sajtu Dnevnika.

Sve više beba: Tokom 2017. godine u novosadskom porodilištu bilo je 6.606 porođaja, a rođeno je 6.814 beba. Godinu dana ranije, tokom 2016. godine, bilo je 6.506 porođaja, a rođene su 6.602 bebe.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad betanija klisa bez vode novosadski sajam Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje bebe Isključenje struje jkp novosadska toplana bez struje isključenje vode novorođenčad novosadska policija servisne informacije novosađani promenada elektrovojvodina matičar novi sad raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad detelinara