Novosadsko porodilište: Nove sobe za mame i bebe

Novosadsko porodilište: Nove sobe za mame i bebe

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine završena je druga faza obnove i sređene su 24 sobe i 12 kupatila.

Nakon više godina boravka u nekomfornim uslovima, mame i bebe sada imaju na raspolaganju obnovljene i sređene sobe, s kupatilima i toaletima, kao i televizorima, piše novosadski Dnevnik.

Sve sobe su dvokrevetne i po dve sobe imaju izlaz na zajedničko kupatilo u kojem su toalet i tuš-kada, kao i lavabo, koji se nalazi i u svakoj sobi. U sobama su i ormarići u koje porodilje mogu da stave lične stvari.

- Prve mame i bebe useljene su u obnovljene sobe od početka ove godine. Iz donacije smo obezbedili i 24 televizora, a sada se nadamo da će nam SBB dati besplatno priključenje na kablovsku TV, jer mi to ne možemo da platimo. U sobama je i nova rasveta, a postavljeni su i komarnici – kaže upravnik Klinike profesor dr Tihomir Vejnović.

Prve obnove započete su u leto 2016. godine i završene pre godinu dana, a tada je sređena takozvana "baraka", odnosno Zavod za ginekologiju.

Upravnik Betanije navodi da se za ovu godinu planira i treća faza radova, koja bi obuhvatila sređivanje nezavršenog novog dela porodilišta, takozvanog C2 objekta ginekologije.

Kompletan tekst možete pročitati na sajtu Dnevnika.

Sve više beba: Tokom 2017. godine u novosadskom porodilištu bilo je 6.606 porođaja, a rođeno je 6.814 beba. Godinu dana ranije, tokom 2016. godine, bilo je 6.506 porođaja, a rođene su 6.602 bebe.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan