Novosadsko tržište rada: Koji su poslovi najtraženiji?

Novosadsko tržište rada: Koji su poslovi najtraženiji?

Stanje na tržištu rada se menja iz godine u godinu i poslovi koji su nekada bili vrlo traženi, sada gube na primatu, a njihovo mesto zauzimaju neki drugi, novi koji u skladu sa modernim tendencijama zahtevaju poznavanje drugačijih veština. Svaki grad ima svoje specifičnosti, kada su ponuda i potražnja poslova u pitanju, pa tako i novosadsko tržište rada.

Čak i period godine znatno utiče na ponudu poslova, posebno kada je letnja sezona i svima omiljeni Exit festival, pa su tada uvek traženi radnici u ugostiteljstvu. S druge strane, razvitak IT tržišta diktira povećanu potražnju radnika u ovom sektoru, a Novi Sad ima sve više odličnih kompanija u ovoj industriji. Šta je još traženo na novosadskom tržištu rada, saznajemo pretražujući Klik do posla, sajt sa raznovrsnom ponudom poslova u ovom gradu.

Koji profili najbrže pronalaze posao?

Kada ukucate posao Novi Sad u pretrazi primetićete da je ponuda poslova, u najvećem gradu Vojvodine, vrlo bogata i da su traženi najrazličitiji profili zaposlenih. Ipak do posla najbrže dolaze različiti profili građevinskih radnika, poput molera, fasadera, keramičara, armirača ili rukovodioci građevinskih mašina. To svakako ne čudi, s obzirom na to da se veliki broj zgrada u Novom Sadu gradi i da je ova industrija aktivna tokom cele godine.

Pored građevinske, pomenuli smo već da je i turistička industrija vrlo aktivna, pa su zbog toga uvek potrebni konobari, kuvari, koktel, pica, palačinka majstori, ali i sobarice i sobari, kao i zaposleni na recepciji. Uslužna delatnost u turizmu beleži porast poslednjih godina, ne samo u toku leta, već i tokom cele godine. Srpska Atina jedna je od omiljenih vikend destinacija naših građana, ali i komšija iz regiona.

Kao i u drugim gradovima Srbije, potražnja za kvalitetnim i stručnim medicinskim kadrom, je uvek povećana. Srednji medicinski kadar, lekari opšte prakse, kao i specijalisti (ginekolozi, anesteziolozi, kardiolozi, oftalmolozi) mogu naići na vrlo kvalitetnu ponudu poslova u Novom Sadu. Farmaceuti takođe mogu računati na veliku potražnju za njihovim znanjem. Pored njih, brojni su i oglasi za posao u kojima se traže negovatelji i negovateljice u domovima za stara lica.

Koje poslove fakultetski obrazovani mogu pronaći u Novom Sadu?

Kada su visoko obrazovane osobe u pitanju, one mogu računati na poslove u nekoliko različitih oblasti. Najtraženiji su raznovrsni profili stručnjaka u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, poput programera, sistem administratora i sl. Osim njih, na novosadskom tržištu rada se dosta traže i inženjeri mašinstva, građevine i elektronike sa određenim licencama. A pored njih, na posao uvek mogu računati i nastavnici stranih jezika.

Uz sajt Klik do posla brzo do zaposlenja

Ako živite u Novom Sadu i u potrazi ste za poslom, onda je sajt Klik do posla, pravo mesto za vas, jer u njihovoj ponudi možete pronaći posao za raznovrsne profile. Sigurni smo da ćete u više od 40 kategorija, pronaći pravi posao za sebe. U ponudi su kako poslovi za niže kvalifikovane radnike, tako i za one sa srednjim, visokim i najvišim obrazovanjem. Neke od najtraženijih zanimanja smo već spomenuli, ali spisak se tu ne završava, pa najtraženijim profilima možemo još da dodamo i vozače sa dozvolama za C, D, E kategoriju.

Promotivni tekst

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Sonja

    pre 878 dana i 20 sati

    Obični radnici i fakultetlije IT i ništa više.
    San snova. Jadno.

    Oceni komentar:
    0
    5
  • Stalna lažna istraživanja

    pre 878 dana i 15 sati

    Naslov članka bi trebao a bude:
    - Na koji način uspeti pokazati realno stanje na novosadskom tržištu rada?
    Ono što je sada Srbiji neophodno je realana slika svega oko nas i u zemlji.
    Niko ne sme da se usudi da pokaže biulo koji podatak koji ne odgovara trenutnim vlastima.
    U isto vreme se troše javna sredstva koja služe samo da neko blizak vlastima zaradi, ali u suštini nikud ne vode i ne poboljšavaju situaciju nezaposlenima.
    A lažna politizovana istraživanja konstantno mute vodu i dezinformišu javnost.
    I ne samo javnost, već i šefove onih koji to sprovode.
    Na kraju, svi budu iznenađeni.

    Oceni komentar:
    0
    7