"NOVOSTI": Smenjena šefica Katastra jer se zbog štrajka u njenoj fioci nakupilo puno nerešenih predmeta

"NOVOSTI": Smenjena šefica Katastra jer se zbog štrajka u njenoj fioci nakupilo puno nerešenih predmeta

Šefica Katastra 2 u Novom Sadu, smenjena je sa funkcije i premeštena na niže radno mesto u Inđiji, jer je blokirala više od 2.000 predmeta. Time je svojim kolegama ostavila dodatni tromesečni posao, kako bi, uz tekuće predmete, raščistili ove slučajeve zbog kojih je došlo do zastoja u ovoj jedinici Republičkpog geodetskog zavoda (RGZ).

Kontrolom rada šefice katastra, u njenom stolu je pronađen 541 predmet koji nije završen, a još 1.500 je bilo blokirano, jer, kako su nam rekli, ona ih nije prosleđivala na dalju proceduru. Ovim je na stotine građana, investitora i firmi oštećeno, jer nisu mogli da dobijaju potrebne papire za izdavanje građevinskih dozvola, nisu mogli da podižu kredite, a potpuno je bio blokiran proces ozakonjenja nelegalnih objekata.

U RGZ nisu mogli da nam kažu da li se iza ove blokade krije korupcija, jer kako nam je rečeno, za to nemaju dokaza. Ipak, obavestili su nas da je ona bila vođa štrajka u ovoj instituciji i bukvalno četiri meseca je provela u štrajku, kao i veliki broj njenih saradnika u novosadskom Katastru 2.

- Iako imamo jasno propisane rokove za rešavanje predmeta, ona to nije poštovala i samo se bavila obustavom rada - kaže naš izvor u RGZ. - Kada smo kontrolom našli kod nje predmete koji su bespotrebno čekali, odlučili smo da je smenimo i pošaljemo na drugo radno mesto na kojem neće moći da blokira proces donošenja odluka.

Ovakva situacija donela je glavobolju zaposlenima u pomenutoj jedinici RGZ, jer će u narednom periodu morati da rade i vikendima, kako bi završili nagomilane obaveze, uz svakodnevno pristizanje novih predmeta.

Da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali, direktor RGZ Borko Drašković je prekjuče doneo odluku o rotaciji službenika u Katastru. Razlozi su sprečavanje eventualnih blokada, ali i korupcije.

 

Oceni vest:
11
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marijana

  pre 1839 dana i 13 sati

  Oni su I kad rade nesposobni a ne kad strajkuju.
  E Srbijo moja jadna li si

  Oceni komentar:
  4
  25
 • Brana

  pre 1839 dana i 8 sati

  Bila bi još lepša vest da objave ime te šefice I zašto je premeštaju, zar to nije teža povreda radnog odnosa za koju treba da dobije otkaz a ne premeštaj

  Oceni komentar:
  3
  22
 • sale

  pre 1838 dana i 1 sat

  Ovo je nista prema katastaru u Jevrejskoj 21. U jevrejskoj sve sami andjeli rade.
  Neko radi kako zeli a na nekome se kola slome.

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Očajnik

  pre 1838 dana i 19 minuta

  Hoce li Savski venac i Čukarica doći na red?

  Oceni komentar:
  2
  3
 • Sima

  pre 1837 dana i 17 sati

  Ista situacija je i u Grockoj

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Nedelko Bugarinovic

  pre 1836 dana i 12 sati

  Svaka cast i punu podrsku na rekonstrukciji rada Rgz u Novom Sadu i daj boze da se uspije
  Mnogima u javnim.preduzecima ne odgovara red i rad i pravili su i praviti ce uvijek otpor dabi sacuvali pozicije i prostor za zloupotrebe.
  A sve bi to objasnjavali kada se gradani zale da je kriva "DRZAVA"
  Moje dve firme(Agrooprema i B transport) su imovinu i objekte koji imaju uredne grad. dozvole i upotrebne i koji su kupljeni u izvrsnim.postupcima od suda(orginarnim)putem stjecanja i nalogom suda u presudama na zalost od 2003,2008,2012 jos ni dan danas nisu svi uknjizeni.
  Na zalost to sve stvara velike probleme i poteskoce u poslovanju i razvoju mojih preduzeca.
  Nadam se da ce doci jednom kraj neradu i javasluku pojedinaca u RGZ-u NSadu

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Goran

  pre 1835 dana i 15 sati

  Ja sam u maju predao da se izvrši upis novog vlasnika,a na pitanje Kad se može očekivatu rešenje ?
  Njihov odgiovor je ne pre kraja godine, a što znači 6 meseci i više.Digitalizacija pod HITNO!!!

  Oceni komentar:
  1
  4
 • nebojsa

  pre 1808 dana i 13 sati

  Од 8марта ове године чекам укњижење стана у НС,све у реду предао јавни бележник на укњижбу.Господа поларни медведи не ради ништа,као и сви остали на буџету.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Razbucovka

  pre 1492 dana i 14 sati

  Bugi, ti si kupio pa ti nisu upisali, a ja znam coveka koji nije kupio a upisali mu. Bolje je nemati nikakav katastar nego ovakav kakav je u Novom Sadu.

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Sentandreja

  pre 1428 dana i 15 sati

  Treba tu službu rasformirati u potpunosti i čitav posa dati nekom drugom. Šalterski radnici neobrazovani za rad na računaru, vrte se 2 sata, stvaraju nepotrebnu gužvu, gube dokumentaciju, teraju stranke da po nekoliko puta predaju iste dokumente, jednom rečju UŽAS. Neki predmeti stoje i preko godinu dana. Jedino mi nije jasno zašto MUP nije ušao u Katastar i pohapsio sve tamo koji rade na izdavanju Rešenja. Nije načelnica uzalud držala u fijoci 1 500 predmeta. Ceo grad , pravosuđe, agencije znaju da je tarifa 300 evra da se predmet okonča u roku dva tri dana. Računajte 1 500 x 300 eura = 450 000 evra. A koliko je samo plaćeno i koliko je strpala u džep I svi ćute.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Treba čistka

  pre 1428 dana i 13 sati

  Treba u ovoj deželi što šta rasformirati - pa eto, kako vidiš - ne ide nam od ruke.
  Grde nam da smo maloumni i da ne pazimo na svoje zdravlje - a ne pominju da su oni 8 godina u najmanju ruku nipodaštavali zdravstvo i rasterivali lekare, d ane kažem grublje reči, a rado bih.
  Dokaz za to su kilometarska čekanja na bilo kakvu ozbiljniju intervenciju, mesecima pre nego što smo čuli za reč korona.
  A ako ćemo o broju otišlih lekara koji nam sada itekako trebaju...
  jeste li čuli, da je ikada u ovoj deželi od famozne 2000-te demokratske, kada smo izgubili svaki suverenitet - neki lekar dobio negde, nekim povodom --> stan?

  Da li si nekada u prethodnih par decenija bio na nekoj upravljačkoj ili političkoj funkciji?
  Jesi?
  E, ne možeš više do kraja života!
  Zbog čega, uopšte, moramo gledati stalno ista imena i prezimena kako nas vode?
  Šta je, nemamo dovoljno neradnika u politici, nego moramo častiti stalno iste face?

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Profa

  pre 1415 dana i 12 sati

  Pošto ima gomila nerešenih predmeta, a glavni sručnjaci su im u Zabeli, dobro bi bilo da ih uključe online. To bi bila prevencija i protiv korone i protiv korupcije, a bili bi, donekle i stručno, rešeni brojni predmeti.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Prevaren od strane RGZ NS

  pre 1388 dana i 3 sata

  Najveći kriminal je u RGZ-u. Ja kupio, overio ugovor, platio porez, predao za legalizaciju, a ovi upisali vlasnika zemljišta za držaoca mog objekta i to po službenoj dužnosti. Koliko košta pošten rad u novosadskom RGZ-u?

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Nenad svitlica

  pre 1304 dana i 1 sat

  Moj predmet iz 13-te nije u mogucnosti da se reši a komšinica na suvlasničkom delu ul. Preradovic br. 15 a na predlog Uprave svog br.v-785/19, V-1306/20 uknjiži u Katastru na izgrađen nelegalan o objekat a da se iz dvorišni susvojinski prava 15-tak vlasnika niko ne pita još onako prkosno "da ona može sve" pa još okači ik.br. na nedovršen pom.objekat 15/a te se i pitam gde je tu ZAKON, pravda, informisanost a njo da uvali još nekog podstanara i sl, jer informacije danas dokučiti o sumnjivim radnjama je nedostupna i pitam se koje tu sad nadležan za ove sumnjive radnje a pozivamo se na 'Pravnu državu'......@....

  Oceni komentar:
  0
  1