"NOVOSTI": Smenjena šefica Katastra jer se zbog štrajka u njenoj fioci nakupilo puno nerešenih predmeta

"NOVOSTI": Smenjena šefica Katastra jer se zbog štrajka u njenoj fioci nakupilo puno nerešenih predmeta

Šefica Katastra 2 u Novom Sadu, smenjena je sa funkcije i premeštena na niže radno mesto u Inđiji, jer je blokirala više od 2.000 predmeta. Time je svojim kolegama ostavila dodatni tromesečni posao, kako bi, uz tekuće predmete, raščistili ove slučajeve zbog kojih je došlo do zastoja u ovoj jedinici Republičkpog geodetskog zavoda (RGZ).

Kontrolom rada šefice katastra, u njenom stolu je pronađen 541 predmet koji nije završen, a još 1.500 je bilo blokirano, jer, kako su nam rekli, ona ih nije prosleđivala na dalju proceduru. Ovim je na stotine građana, investitora i firmi oštećeno, jer nisu mogli da dobijaju potrebne papire za izdavanje građevinskih dozvola, nisu mogli da podižu kredite, a potpuno je bio blokiran proces ozakonjenja nelegalnih objekata.

U RGZ nisu mogli da nam kažu da li se iza ove blokade krije korupcija, jer kako nam je rečeno, za to nemaju dokaza. Ipak, obavestili su nas da je ona bila vođa štrajka u ovoj instituciji i bukvalno četiri meseca je provela u štrajku, kao i veliki broj njenih saradnika u novosadskom Katastru 2.

- Iako imamo jasno propisane rokove za rešavanje predmeta, ona to nije poštovala i samo se bavila obustavom rada - kaže naš izvor u RGZ. - Kada smo kontrolom našli kod nje predmete koji su bespotrebno čekali, odlučili smo da je smenimo i pošaljemo na drugo radno mesto na kojem neće moći da blokira proces donošenja odluka.

Ovakva situacija donela je glavobolju zaposlenima u pomenutoj jedinici RGZ, jer će u narednom periodu morati da rade i vikendima, kako bi završili nagomilane obaveze, uz svakodnevno pristizanje novih predmeta.

Da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali, direktor RGZ Borko Drašković je prekjuče doneo odluku o rotaciji službenika u Katastru. Razlozi su sprečavanje eventualnih blokada, ali i korupcije.

 

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marijana

  pre 23 dana i 12 sati

  Oni su I kad rade nesposobni a ne kad strajkuju.
  E Srbijo moja jadna li si

  Oceni komentar:
  4
  20
 • Brana

  pre 23 dana i 6 sati

  Bila bi još lepša vest da objave ime te šefice I zašto je premeštaju, zar to nije teža povreda radnog odnosa za koju treba da dobije otkaz a ne premeštaj

  Oceni komentar:
  3
  16
 • sale

  pre 22 dana i 8 minuta

  Ovo je nista prema katastaru u Jevrejskoj 21. U jevrejskoj sve sami andjeli rade.
  Neko radi kako zeli a na nekome se kola slome.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Očajnik

  pre 21 dan i 23 sata

  Hoce li Savski venac i Čukarica doći na red?

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Sima

  pre 21 dan i 16 sati

  Ista situacija je i u Grockoj

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Nedelko Bugarinovic

  pre 20 dana i 11 sati

  Svaka cast i punu podrsku na rekonstrukciji rada Rgz u Novom Sadu i daj boze da se uspije
  Mnogima u javnim.preduzecima ne odgovara red i rad i pravili su i praviti ce uvijek otpor dabi sacuvali pozicije i prostor za zloupotrebe.
  A sve bi to objasnjavali kada se gradani zale da je kriva "DRZAVA"
  Moje dve firme(Agrooprema i B transport) su imovinu i objekte koji imaju uredne grad. dozvole i upotrebne i koji su kupljeni u izvrsnim.postupcima od suda(orginarnim)putem stjecanja i nalogom suda u presudama na zalost od 2003,2008,2012 jos ni dan danas nisu svi uknjizeni.
  Na zalost to sve stvara velike probleme i poteskoce u poslovanju i razvoju mojih preduzeca.
  Nadam se da ce doci jednom kraj neradu i javasluku pojedinaca u RGZ-u NSadu

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Goran

  pre 19 dana i 14 sati

  Ja sam u maju predao da se izvrši upis novog vlasnika,a na pitanje Kad se može očekivatu rešenje ?
  Njihov odgiovor je ne pre kraja godine, a što znači 6 meseci i više.Digitalizacija pod HITNO!!!

  Oceni komentar:
  1
  0
JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište elektrovojvodina servisne informacije matičar novi sad dunav bez vode raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad isključenja struje servisne informacije novi sad bez struje novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad bebe prognoza vremena RHMZ MUP Srbije Isključenje struje jkp lisje sahrane betanija centralno groblje u Futogu novosađani gradsko groblje isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod JKP Gradsko zelenilo Vreme u Novom Sadu