Novotarije operativnog sistema Windows 10

Novotarije operativnog sistema Windows 10

Brojke o tek okončanoj besplatnoj nadogradnji na Windows 10 se nisu ni ohladile, a već zasigurno znamo da više od 350 miliona korisnika ovog operativnog sistema počev od danas očekuju važna ažuriranja i dodatna unapređenja.

Za prvi rođendan Windowsa 10 Microsoft, naravno, ne želi da "zaguši" internet, pa će obaveštenja o dostupnosti tzv. "Anniversary update" paketa stizati korisnicima u talasima, iako oni nestrpljivi mogu odmah da ih "povuku" na svoje računare.

Među novotarijama o kojima se priča je Windows Ink funkcija koja omogućava pisanje i hvatanje beleški digitalnom olovkom, odnosno sasvim drugačiji, prirodniji rad u digitalnom okruženju. Danas više od 70 odsto ljudi koristi olovku duže od sat vremena dnevno, te će mnogima opcije pisanja podsetnika, komentara i ostavljanja porukica na snimcima ekrana i u aplikacijama doneti dodatan komfor u radu. Za razliku od dosadašnje, ograničene podrške, ova funkcija sada postaje sastavni deo Windows 10 porodice i može da se koristi sa poznatim aplikacijama kao što su Office programi ili mape, internet pregledačem Edge, pa čak i glasovnim asistentom Cortana. Ink će raditi i sa aplikacijama koje dolaze od drugih proizvođača. Crtanje olovkom po interaktivnom ekranu slobodnom rukom će naročito dobro doći kreativcima.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • JA

  pre 1631 dan i 12 sati

  system 10 je napravljen da izvuce sve sto imas u racunaru hteo ti ili nehteo !

  Oceni komentar:
  0
  0