NP "FRUŠKA GORA": Izletišta spremna za sutra, budite odgovorni

NP "FRUŠKA GORA": Izletišta spremna za sutra, budite odgovorni

Nacionalni park "Fruška gora" i ove godine spremno očekuje više desetina hiljada posetilaca.

Uređena su sva izletišta duž Grebenskog puta i na ostalim delovima Fruške gore, od kojih su najposećenija: Iriški Venac, Stražilovo, Brankovac, Zmajevac, Letenka, Lipovača, Testera, Andrevlje, Široke ledine i drugi izletnički lokaliteti. Takođe je urađen i tretman suzbijanja krpelja u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, navodi se u saopštenju.

Na svim izletištima popravljen je mobilijar, izvršena zamena dotrajalog i postavka novog, uređena je trim staza i ostale pešačke staze, pokošene travnate površine, pokupljeno smeće, a biće postavljeni i kontejneri za otpad na raskrsnicama, poručuju iz NP "Fruška gora".

Napominjemo da će se vršiti naplata naknade za korišćenje zaštićenog područja u iznosu od 300 dinara po vozilu, za ulazak, parking i ložište za vatru. Prilikom naplate ulaska u zaštićeno područje uniformisani i vidno označeni zaposleni iz NP "Fruška gora" deliće kese za odlaganje smeća, pružati sve potrebne informacije, odgovarati na sva pitanja posetilaca i davati uputstva o pravilima ponašanja u zaštićenom području. Apelujemo na posetioce da budu odgovorni prema sebi i da se pridržavaju pravila ponašanja u prirodi, kao i da kese sa smećem odlože u kontejnere, ponesu sa sobom ili da ih ostave pored asfaltnog puta, radi lakšeg odnošenja smeća na deponije. Loženje vatre je dozvoljeno, ali samo na mestima koja su za to označena. Veoma je važno da se vatra nakon upotrebe ložišta obavezno ugasi. Kontrola ponašanja posetilaca biće na maksimalnom nivou, a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena  ‒ poručili su iz NP "Fruška gora".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan