NS DOBIJA NOVI PARK: Umesto divljih deponija – zelena oaza

NS DOBIJA NOVI PARK: Umesto divljih deponija – zelena oaza

Na površini od 3,5 hektara nalaziće se i igraonice, teretane, fontana, poslastičarnica...

Stanovnici Detelinare i Novog naselja moći će od leta 2017. godine da uživaju u velelepnom parku, koji će biti podignut na neuređenoj površini između ova dva gradska kvarta. Pripremni radovi na uređenju nove zelene oaze u Novom Sadu počinju na proleće, a budući park će zauzeti površinu od 3,5 hektara u vlasništvu grada bez parcele, koja je vlasništvo "Železnica Srbije".

Podizanje novog parka finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine i, kako objašnjavaju u "Zelenilu", trenutno je u izradi projekat, a u međuvremenu će biti urađena i preparcelizacija. Potom sledi početak pripremnih radova, koji podrazumevaju uklanjanje divljih deponija na kojima se nalazi ogromna količina šuta i samoniklog rastinja.

- Idejnim rešenjem je predviđeno čak deset ulaza, od kojih su dva glavna, čime će se omogućiti veći protok ljudi. Sistem staza biće prilagođen različitim grupama posetilaca – najavljuju u "Zelenilu".

Prema zamisli arhitekata, park bi trebalo da ima poslastičarnicu, javni toalet i prostor za mehanizaciju kojom će se održavati. Predviđene su i dve zone za dečju igru i rekreaciju, teretana na otvorenom, fontana, teren za boćanje, površine za održavanje radionica, koncerata i sličnih sadržaja. Biće postavljen i veći broj klupa i korpi za smeće.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
17
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • L0RY

  pre 975 dana i 14 sati

  NeMoGuĆe Ne verujem dok ne vidim

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Zoran

  pre 975 dana i 8 sati

  Konačno se neko setio da iskoristi već postojeće...

  Oceni komentar:
  0
  5
Spens sahrane novi sad sahrane opens 2019 Novo naselje isključenja struje novosadska policija policija bez struje opens distrikt novorođenčad raspored sahrana novi sad bez vode novosadsko porodilište havarija na vodovodu lisje servisne informacije novi sad betanija servisne informacije jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija bebe isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad horoskop štrand gradsko groblje almaško groblje elektrovojvodina