NS: Dodeljeni sertifikati polaznicima "Dunavske prolećne škole 2017"

NS: Dodeljeni sertifikati polaznicima "Dunavske prolećne škole 2017"

Polaznici škole su postdiplomci iz četrnaest evropskih zemalja, a njen cilj je bio da se studenti bolje upoznaju sa dunavskim regionom i da se stvori osnova za njihovo dalje naučno i profesionalno umrežavanje i usavršavanje.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević prisustvovao je dodeli sertifikata za učesnike "Dunavske prolećne škole 2017" koja je održana u periodu od 3. do 9. maja 2017. godine u organizaciji Centra za istraživanje Dunavskog regiona.

- Učešćem u poduhvatu kakav je realizacija seminara "Dunavska prolećna škola" Novi Sad je pokazao da pripada razvijenim evropskim gradovima koji ulažu u internacionalne projekte i znaju da prepoznaju prave vrednosti. Omladina koja je došla iz Evrope predstavlja svojevrsne ambasadore evropskih, odnosno svetskih gradova, koji su došli u naš grad da prenesu svoja znanja i iskustva. Oni će takođe iz Novog Sada poneti utiske o svemu što su videli, tako da se nadamo da ovo neće biti jedina poseta, već da će dolaziti i u budućnosti, kako poslovno, tako i turistički. Želim da se zahvalim nosiocima ovog projekta koji takođe učestvuju u radu Odbora za realizaciju projekata i saradnju u okviru Dunavske strategije u Novom Sadu. Zajednički učestvujemo u planiranju sa svim zemljama dunavskog sliva i sarađujemo na projektima koji će biti finansirani od strane Evropske unije. Očekujem da će ta saradnja u budućnosti biti još bolja, a ovakva dešavanja kao što je "Dunavska prolećna škola" su naravno uvek dobrodošla, jer čine vidiljivijom činjenicu da je Novi Sad itekako centar evropskih zbivanja - rekao je zamenik gradonačelnika i predsednik Odbora za realizaciju projekata i saradnju u okviru Dunavske strategije Srđan Kružević.

Zamenik direktora Centra za istraživanje Dunavskog regiona Marko Marković istakao je da je ovo treći po redu seminar i da je osnovna ideja da učesnici rezmene iskustva i steknu nova znanja.

- Seminar je predviđen kao razmena iskustava postdiplomaca iz dunavskog regiona, a mi smo imali i učesnike koji su iz Rusije i Kine, ali studiraju na nekim od univerziteta iz tih regija. Svako od njih je doneo deo svog iskustva, rezultate istraživačkog rada i projekata na kojima su učestvovali, a pored toga mi smo se potrudili da im obezbedimo kvalitetne predavače koji su im držali predavanja o kulturi, održivom razvoju, omladini, sportu, ekonomiji i drugim oblastima – rekao je Marko Marković.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija bebe matičar novi sad KCV servisne informacije izmena režima saobraćaja Aleksandar Vučić Isključenje struje RHMZ raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana raspored sahrana i ispraćaja bez vode isključenja struje servisne informacije novi sad 27. novosadski maraton novosadsko porodilište javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija sahrane novi sad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani vremenska prognoza novi sad betanija elektrovojvodina