NS: Izmešta se Metadonski centar

NS: Izmešta se Metadonski centar

Metadonski centar Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine biće izmešten iz Ulice Mikole Kočiša u jedan od objekata novosadskog doma zdravlja, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je potvrdio da je nakon pisanja medija o tom problemu reagovala Komunalna policija i Gradsko zelenilo, da je lokalitet u ulici Mikole Kočiša saniran, uređen i da je zamenjena rasveta.

Kao razlog za dugogodišnji nemar po tom pitanju Vučević navodi činjenicu da će uvek biti toga da se neko krije iza kakvog pravilnika ili odluke, ali da svi znamo da ova problematika nije iz leta 2017. godine kao i da izveštaji policije pokazuju da je na tom lokalitetu prijavljeno samo jedno izvršeno krivično delo.

- Ispunili smo zahtev da se izmesti Metadonski centar i on neće biti na toj adresi, nego će verovatno da ide u neki dom zdravlja. Ali onda će da uslede pitanja zašto u nečiji dom zdravlja. Moramo da se zapitamo da li je svako od nas spreman da bude deo procesa koji rešava probleme ili je lagodnije izabrati poziciju kibicera – rekao je Vučević gostujući na Radio televiziji Vojvodine.

Kako "Blic" prenosi, građani ulica Mikole Kočiša, Drinske, Prištinske i Hajduk Veljkove nekoliko meseci ukazuju da imaju probleme u ovom delu grada.

Prema njihovim rečima, neposredna blizina Metadonskog centra i veliki broj korisnika koji svakodnevno dolaze po terapiju ugrožavaju i ometaju normalno kretanje njihove dece i njih samih u ovim ulicama.

Oni naglašavaju da neretko doživljavaju i upade i provaljivanja narkomanskih zavisnika u dvorišta i kuće, koji galamom i pretnjama dovode u pitanje bezbednost svih stanovnika kvarta.

 
Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vladimir

  pre 532 dana i 4 sata

  Dobro vece.Na koji nacin se prijavljuje osoba koja see doselila u NS a na metadonske je tretmanu,kako see prelazi u NS na metadonske tretman?!

  Oceni komentar:
  2
  0