NS: Kako do parking nalepnica za osobe sa invaliditetom

NS: Kako do parking nalepnica za osobe sa invaliditetom

Nalepnice za 2018. godinu važe do 15. februara 2019. godine, a izdavanje novih počinje od 15. januara.

U skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima na teritoriji Grada Novog Sada, parking mesta za osobe sa invaliditetom mogu da koriste lica, koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Novog Sada, kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom (najmanje 70 odsto telesnog oštećenja), lica obolela od distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize i multiple skleroze, lica koja imaju oštećenje vida najmanje 90 odsto, ratni i mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata od I do IV grupe invalidnosti i lica na dijalizi. Nalepnica se izdaje za označavanje jednog vozila osobe sa invaliditetom, odnosno člana zajedničkog domaćinstva.

Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, Kancelariji za osobe sa invaliditetom, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove koja se nalazi na Trgu slobode broj 1 u Novom Sadu. Uz zahtev se prilažu slika osobe sa invaliditetom i fotokopije sledećih dokaza: lična karta za podnosioca zahteva, saobraćajna dozvola, vozačka dozvola, medicinska dokumentacija vezana za invalidnost ili bolest, lična karta za odraslog člana zajedničkog domaćinstva, a za decu izvod iz matične knjige rođenih ili prijava prebivališta, ukoliko je član domaćinstva osoba sa invaliditetom.

Korisnici koji su ostvarili pravo na korišćenje nalepnice u 2018. godini podnose zahtev i fotokopiju saobraćajne dozvole. Nalepnica za označavanje vozila, preuzima se u Kancelariji za osobe sa invaliditetom, Trg slobode broj 3 (prvi sprat Poslovnog centra "Apolo") u roku od pet dana od dana podnošenja zahteva. Obrazac zahteva može se preuzeti na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode broj 1, ili na sajtu: www.novisad.rs.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branislav Bežanov

  pre 1596 dana i 16 sati

  Molim Vas nsa sajtu http://www.novisad.rs. ne postoji Zahtev za izdavanje nalepnica za označavan je vozila ososbe sa invaliditetom za 2019. godinu, pča Vas najlepše molim da mi je otštanpate i pošaljete na naznačenu meil adresu.
  Hvala na razumevanju.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • miroslav vislavski

  pre 828 dana i 20 sati

  Postovana gospodo
  zivim u inostranstvu i imam invalidski znak za parkiranje sa mojim podacima koji vazi u svetu.
  moje pitanje je, dali ja mogu da koristim u Srbiji tokom mog boravka invalidski znak tokom mog boravka.
  Puno hvala

  Oceni komentar:
  1
  3
 • miodrag

  pre 780 dana i 19 sati

  Da li možete da mi odgovorite na sledeće piotanje.
  Imam potpuno oštećenje oba kolena (istrošena 100 % hrskavica)i čekam operaciju sa ugradnjom proteze,prvo desno koleno pa posle šest meseci levo.Krećem se pomoću štaka i teško mi je da hodam od vozila do stana ako parkiram daleko od zgrade.Na operaciju nemogu otići zbog pandemije korone a na spisku sam od APRILA 2020 godine.Da li postoji mogućnost da uz određenu dokumentaciju lekara specijaliste dobijem status invalida i nalepnicu za vozilo.Bez vozila ne mogu ni do lekara da odem.Inače sam dijabetičar na insulinu 5 godina i sa velikim oštećenjem bubrega (50%).Unapred se zahvaljujem na odgovoru

  Oceni komentar:
  1
  0
 • miodrag

  pre 666 dana i 22 sata

  ja imam ugradjene proteze oba kolena,na insulinu sam oko 6 godina i bubrezi mi rade samo 30% ali nisam jos na dijalizi.Molim da mi odgovorite da li imam pravo na invalidsku nalepnicu za parking Hvala

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Yana

  pre 590 dana i 4 sata

  Dibar dan postivani
  pitanje slicno:
  suprug ima duplo drzavlanstvo i ima invalidski znak za parkiranje iz druge zemlje sa podacima koji vazi u svetu.
  moje pitanje je, dali ja mogu da koristim u Srbiji tokom mog boravka invalidski znak?
  i na osnovu kog zakona?
  hvala.

  Oceni komentar:
  0
  0