NS: Kako do parking nalepnica za osobe sa invaliditetom

NS: Kako do parking nalepnica za osobe sa invaliditetom

Nalepnice za 2018. godinu važe do 15. februara 2019. godine, a izdavanje novih počinje od 15. januara.

U skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima na teritoriji Grada Novog Sada, parking mesta za osobe sa invaliditetom mogu da koriste lica, koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Novog Sada, kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom (najmanje 70 odsto telesnog oštećenja), lica obolela od distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize i multiple skleroze, lica koja imaju oštećenje vida najmanje 90 odsto, ratni i mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata od I do IV grupe invalidnosti i lica na dijalizi. Nalepnica se izdaje za označavanje jednog vozila osobe sa invaliditetom, odnosno člana zajedničkog domaćinstva.

Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, Kancelariji za osobe sa invaliditetom, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove koja se nalazi na Trgu slobode broj 1 u Novom Sadu. Uz zahtev se prilažu slika osobe sa invaliditetom i fotokopije sledećih dokaza: lična karta za podnosioca zahteva, saobraćajna dozvola, vozačka dozvola, medicinska dokumentacija vezana za invalidnost ili bolest, lična karta za odraslog člana zajedničkog domaćinstva, a za decu izvod iz matične knjige rođenih ili prijava prebivališta, ukoliko je član domaćinstva osoba sa invaliditetom.

Korisnici koji su ostvarili pravo na korišćenje nalepnice u 2018. godini podnose zahtev i fotokopiju saobraćajne dozvole. Nalepnica za označavanje vozila, preuzima se u Kancelariji za osobe sa invaliditetom, Trg slobode broj 3 (prvi sprat Poslovnog centra "Apolo") u roku od pet dana od dana podnošenja zahteva. Obrazac zahteva može se preuzeti na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode broj 1, ili na sajtu: www.novisad.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branislav Bežanov

  pre 443 dana i 9 sati

  Molim Vas nsa sajtu http://www.novisad.rs. ne postoji Zahtev za izdavanje nalepnica za označavan je vozila ososbe sa invaliditetom za 2019. godinu, pča Vas najlepše molim da mi je otštanpate i pošaljete na naznačenu meil adresu.
  Hvala na razumevanju.

  Oceni komentar:
  0
  1