NS: Lokali u centru i dalje otvoreni do ranih jutarnjih sati

NS: Lokali u centru i dalje otvoreni do ranih jutarnjih sati

Stanari centra grada upozoravaju da nova gradska odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata doneta prethodnog proleća ništa nije promenila, te da su lokali u centru i dalje otvoreni do izjutra, a da je buka još gora nego ranije.

Iako su do pred kraj prošle godine samo dva lokala iz stambenih zona dobila dozvolu da budu otvoreni do tri časa izjutra, u centru grada, a posebno u ulici Laze Telečkog, prema rečima stanara duže rade svi.

- Radi se do pet ujutru. Dovijaju se na sve načine, u 23 sata isključe kase, stave na vratima da je privatna žurka i nastavljaju – kaže Ljiljana Atanacković, koja je u zajedno sa drugim stanarima centra grada potpisala peticiju i više puta se nakon donošenja odluke obraćala gradskim službama i policiji, prenosi "Blic"

Ona i stanari nekoliko zgrada u ulicama Mite Ružića, Laze Telečkog i Katoličkoj porti, kako kaže, trpe neviđenu torturu, a prema njenim rečima gosti lokala im kroz ulicu ranom zorom vode tamburaše.

- Komunalna policija im za veče izda jednu mandatnu kaznu i ne može više. Imaju prećutnu dozvolu da rade koliko hoće i stanje je gore nego pre par godina – naveli su stanari u jednom od dopisa komunalnoj policiji.

Stanari zgrada u centru, njih 168, koliko je potpisalo peticiju, najavili su i da će, ukoliko se stanje ne popravi za dve nedelje, da protiv načelnika komunalne policije Miroslava Laketića, načelnika policijske uprave Milorada Šušnjiča, kao i načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove Vladimira Balabana podneti krivične prijave zbog nereagovanja, a oni su Grad Novi Sad već tužili zbog buke i taj postupak se vodi pred sudom.

Iz gradske kuće naveli su da je komunalna policija za prvih šest meseci primene nove odluke o radnom vremenu koja propisuje da kafići i klubovi radnim danom i nedeljom mogu raditi do 23 sata, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći napisala čak 500 kazni zbog prekoračenja radnog vremena, prenosi "Blic".

Prekršajni nalozi izdati su 278 puta, dok je podneto 219 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz komunalne policije kažu da oni nemaju nadležnost da zatvore kafiće, a kako saznajemo tu nadležnost nema ni policija, već lokale može da zatvori samo inspekcija.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan