NS: Nastavnik istorije slao maloletnoj učenici neprimerene poruke

NS: Nastavnik istorije slao maloletnoj učenici neprimerene poruke

U novosadskoj Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" nastavnik istorije I.N. (46) poslao je neprimerenu poruku učenici, zbog čega je protiv njega pokrenut postupak.

Kako saznaje "Blic", nastavnik se sa grupom učenika dopisivao preko "Vajbera" kasno uveče, ali se u odvojenom četu obratio učenici sa kojom je igrao nešto nalik igri "pitanja i odgovori". Učenici sedmog razreda poslao je neprimereno pitanje.

- Ja sam sada sam u svom stanu, ležim u krevetu u farmericama. Da li bi mi došla u posetu? Sada ti pitaš – naveo je nastavnik, nakon čega su se roditelji obratili prvo direktoru škole, koji je obavestio nadležne, uključujući i policiju. Kako za "Blic" kaže direktor škole Žarko Mušicki, sa roditeljima je komunicirao i Tim za zaštitu dece od nasilja.

- Slučaj smo prijavili policiji, prosvetnoj inspekciji i školskoj upravi za Južnobački okrug – kaže Mušicki. O događaju je obaveštena i gradska uprava za obrazovanje. Izjavu gradskog većnika za obrazovanje Vladimira Jelića pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Peđa iz Novog Sada

  pre 1258 dana i 20 sati

  Svaka čast za direktora. U takvim situacijama ne treba gubiti vreme, već momentalno reagovati.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Natalija

  pre 1258 dana i 3 sata

  Nije mi jasno zašto nastavnik uopšte sme da se dopisuje sa decom preko Vibera...Koji je to sad fazon? Zato postoje roditelji i od njih se uzme broj telefona ukoliko je potrebna neka informacija u vezi škole.
  Lično bih zabranila razmenu brojeva telefona između nastavnika i osnovaca.

  Oceni komentar:
  0
  4