NS: Nova igrališta za lepše detinjstvo

NS: Nova igrališta za lepše detinjstvo

Niču dečja igrališta na tridesetak lokacija u 24 mesne zajednice u gradu i prigradskim naseljima. Postavljeno 150 sprava za igranje u blizini škola i vrtića, kao i pet novih teretana na otvorenom.

Najmlađi Novosađani su dobili više od 30 igrališta sa 150 novih sprava i igračaka. Igrališta su podignuta u 24 mesne zajednice u samom gradu i u prigradskim naseljima.

Kako prenose "Večernje novosti", lokaliteti su atraktivni prostori, gde u blizini nema sličnih sadržaja za najmlađe, a ni dvorišta vrtića i škola u "urbanim džepovima".

- Posle analize terena, a prema pristiglim zahtevima građana i mesnih zajednica, naši stručnjaci su birali prioritetne lokacije, prevashodno prema kriterijumu brojnosti dece i nedostatka ovakvih sadržaja – kažu u ZIG-u. - Opredeljenje da se većina igrališta gradi u vrtićima utemeljeno je u činjenici da deca nemaju adekvatne rekvizite za igru. Nažalost, nismo bili u mogućnosti da odmah intervenišemo na celoj teritoriji grada, ali nastojimo da postupno i prema finansijskim mogućnostima izgradimo što više prostora za igru.

Nova igrališta su potpuno bezbedna za boravak dece, a sprave prilagođene za njihovo samostalno korišćenje.

- Na igralištima smo postavljali ljuljaške sa jednim i dva sedišta, aksijalne klackalice sa dve i četiri sedalice, drvene kule sa toboganom, velike, male i penjalice sa vratilom – nabrajaju u ZIG-u. - Svi rekviziti su kontrolisani i usklađeni po evropskim standardima, a svaki je atestiran i potpuno estetski i funkcionalno prilagođen najmlađima.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan