NS: Operativci MUP na korak od rasvetljenja ubistva Teodore Kaćanski

NS: Operativci MUP na korak od rasvetljenja ubistva Teodore Kaćanski

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković rekao da su operativci na korak do razrešenja tragedije koja se dogodila 19. novembra u Vardarskoj ulici na Telepu.

Ukupan broj krivičnih dela na području Južnobačkog okruga je za 10,5 odsto manji nego 2015. godine, kada je, takođe, bio u minusu za isti procenat. S druge strane, za dva odsto je povećan broj rasvetljenih krivičnih dela, a na delu je uhvaćeno 854 osumnjičenih, za razliku od lanjskih 757.

Rezimirajući rad Policijske uprave Novi Sad u minuloj godini, načelnik Siniša Radaković napominje da je najveće smanjenje zabeleženo kod imovinskih delikata, a da je broj razbojništava manji za čak 30 odsto, krađa za 14 i teških krađa za više od 11 procenata.

Na području PU Novi Sad lane su se dogodila četiri teška ubistva i dva ubistva, kao i 15 pokušaja ubistva. Sva ova dela su rasvetljena, osim ubistva Teodore Kaćanski (30), koje se dogodilo 19. novembra u Vardarskoj ulici, a operativci su na korak i do razrešenja ove tragedije.

- U 2016. novosadska policija je zaplenila 260 kilograma narkotika, što je više nego duplo u odnosu na 2015. – napominje Radaković, ističući da je otkriveno 835 krivičnih dela u vezi sa suzbijanjem narkomanije.

Bitno je smanjen i broj prekršaja, za 2.200, a povećan broj legitimisanih osoba. Broj dela koja su počinila maloletna lica smanjen je za više od 20 odsto.

Registrovano je manje prekršaja javnog reda i mira za oko 39 odsto. Od januara do novembra bilo ih je 3.494.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop JKP Vodovod i kanalizacija betanija zdravlje veternik popularna psihologija Srbija novosadska policija novorođenčad matičar klinika za ginekologiju i akušerstvo kanalizacija bez struje isključenja struje vodovodna mreža horoskopski znaci istraživanje novi sad saveti Elektrodistribucija Novi Sad vojvodina ns seme Spens bez vode vremenska prognoza elektrovojvodina havarija servisna informacija novi sad OK Vojvodina Vreme u Novom Sadu novosađani