NS: Operativci MUP na korak od rasvetljenja ubistva Teodore Kaćanski

NS: Operativci MUP na korak od rasvetljenja ubistva Teodore Kaćanski

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković rekao da su operativci na korak do razrešenja tragedije koja se dogodila 19. novembra u Vardarskoj ulici na Telepu.

Ukupan broj krivičnih dela na području Južnobačkog okruga je za 10,5 odsto manji nego 2015. godine, kada je, takođe, bio u minusu za isti procenat. S druge strane, za dva odsto je povećan broj rasvetljenih krivičnih dela, a na delu je uhvaćeno 854 osumnjičenih, za razliku od lanjskih 757.

Rezimirajući rad Policijske uprave Novi Sad u minuloj godini, načelnik Siniša Radaković napominje da je najveće smanjenje zabeleženo kod imovinskih delikata, a da je broj razbojništava manji za čak 30 odsto, krađa za 14 i teških krađa za više od 11 procenata.

Na području PU Novi Sad lane su se dogodila četiri teška ubistva i dva ubistva, kao i 15 pokušaja ubistva. Sva ova dela su rasvetljena, osim ubistva Teodore Kaćanski (30), koje se dogodilo 19. novembra u Vardarskoj ulici, a operativci su na korak i do razrešenja ove tragedije.

- U 2016. novosadska policija je zaplenila 260 kilograma narkotika, što je više nego duplo u odnosu na 2015. – napominje Radaković, ističući da je otkriveno 835 krivičnih dela u vezi sa suzbijanjem narkomanije.

Bitno je smanjen i broj prekršaja, za 2.200, a povećan broj legitimisanih osoba. Broj dela koja su počinila maloletna lica smanjen je za više od 20 odsto.

Registrovano je manje prekršaja javnog reda i mira za oko 39 odsto. Od januara do novembra bilo ih je 3.494.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan