"NS patrol" danas zvanično počeo sa radom

"NS patrol" danas zvanično počeo sa radom

Danas je počelo kontrolisanje parkiranja na kolovoznim trakama, zaustavljanja i parkiranja na zelenim površinama, trotoarima i biciklističkim stazama, kao i u pešačkoj zoni.

U sistemu "NS patrol" nalazi se pet "dačija sandero" automobila i 10 električnih bicikala, a u proteklom periodu izvršeno je testiranje i priprema ovog sistema, kako bi se putem specijalnih kamera uočeno vozilo procesuiralo.

Ukoliko se vozilo zaustavi na tartanima, biciklističkim stazama i zelenim površinama, kamere će zabeležiti momenat zaustavljanja.

Kada je upitanju zaustavljanje na saobraćajnici, Zakon osnova bezbednosti definiše da ukoliko zaustavite svoje vozilo na tom mestu do tri minuta niste u prekršaju – i to ukoliko sedite u vozilu i vozilo je u radnom modu. Samim tim Zakon ostavlja adekvatan vremenski interval za pomeranje vozila.

Kazna za parkiranje i zaustavljanje na zelenoj površini naplaćivaće se 25.000 dinara fizičkim licima, odnosno 150.000 ukoliko je reč o pravnom licu, dok će taj prekršaj preduzetnike koštati 75.000.

Parkiranje na javnoj površini, trotoaru, biciklističkoj stazi i u pešačkoj zoni kažnjavaće se sa 5.000 dinara (fizička lica), 15.000 (preduzetnici) i 25.000 (pravna lica), odnosno 10.000 (odgovorno lice u firmi), a isti iznosi predviđeni su i za parkiranje na saobraćajnoj traci.

Za neodazivanje na poziv o izjašnjenju fizička lica moraće da plate 25.000 dinara, pravna 150.000 (odgovorno lice 25.000), a preduzetnici 25.000.

Kazna za pokrivanje registarske tablice iznosi 20.000, piše nsuzivo.rs.

Kazna će stizati na adresu prebivališta, a u roku od osam dana imaćete vremena da se izjasnite ko je upravljao putničkim vozilom u momentu kada je zabeležen prekršaj.

Zakon o komunalnoj miliciji predviđa i kažnjavanje lica koje ometa rad komunalnog milicionera u radu, a kazna je 20.000 dinara.

Oceni vest:
3
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Ljubomir

    pre 380 dana i 23 sata

    Bando pokvarena

    Oceni komentar:
    0
    6
  • Saša

    pre 380 dana i 20 sati

    Sve će uraditi da guraju pare sebi u džepove samo ne ono najbitnije za novosađane - a to je dovoljan broj parkinga mesta.
    Lakše je bilo dati ko zna koliko para iz budžeta za ta vozila nego izgraditi nekoliko javnih garaža po gradu... A neee... Treba uzimati kajmak na stambenim kvadratima a onda iste te stanare kažnjavati jer nemaju gde da se parkiraju. Duplo uzimanje keša.
    Ispadne "najisplativije" parkirati se na trotoaru ili ometati "esenesesovca" u izvršenju partijskog zadatka... Nemam reči.

    Oceni komentar:
    0
    5
  • O ridanju

    pre 380 dana i 19 sati

    "Teško je graditi. Lakše je globiti."
    Razmišlja se da ovo bude moto Parking Servisa.
    Koji je inače oformljen na imovini građana - a koju im je sagradio socijalizam.
    Socijalizam, ko se ne seća, to vam je ono gadno vreme sa rogatim komunistima, koji su bili zadovoljni sa dnevnicom za putovanje u inostranstvo i ukradenim materijalom za vikendicu.
    Ono vreme, kada su jadni Srbi mnogo plakali, svaki dan.
    Dok su gradili vikendice po Grockoj.
    Sad je bolje.Mnogo bolje.Kažu mi, Srbi više ne plaču. Ridaju.

    Oceni komentar:
    0
    7