NS: Počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka

NS: Počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka

U Novom Sadu položen kamen temeljac čime je počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka u kampusu novosadskog univerziteta.

Ovo je jedna od najvećih investicija u Novom Sadu koja je vredna oko 12,6 miliona evra.

Izgradnja Naučno-tehnološkog parka ima za cilj da omogući istraživačima zaposlenim na Univerzitetu u Novom Sadu da rezultate svojih istraživanja pretoče u proizvode, usluge, procese ili softver koji će naći svoje mesto na tržištu. Osim toga, on treba da omogući veću vidljivost Univerziteta i fakulteta u međunarodnom i domaćem privrednom i istraživačkom okruženju, kao i da pomogne preduzetnicima koji započinju novi biznis u IT oblasti.

Gradi se objekat od 29 hiljada kvadratnih metara, od čega 10 hiljada kvadratnih metara biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će tu, prema predviđanjima, zaposliti još oko 3.000 novih inženjera.

Kamen temenjac položili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno s ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić, ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, dekanom FTN Radetom Doroslovačkim i izvršnim direktorom kompanije  "Italiana kostrucioni" Lukom Navarom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan