NS: Počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka

NS: Počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka

U Novom Sadu položen kamen temeljac čime je počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka u kampusu novosadskog univerziteta.

Ovo je jedna od najvećih investicija u Novom Sadu koja je vredna oko 12,6 miliona evra.

Izgradnja Naučno-tehnološkog parka ima za cilj da omogući istraživačima zaposlenim na Univerzitetu u Novom Sadu da rezultate svojih istraživanja pretoče u proizvode, usluge, procese ili softver koji će naći svoje mesto na tržištu. Osim toga, on treba da omogući veću vidljivost Univerziteta i fakulteta u međunarodnom i domaćem privrednom i istraživačkom okruženju, kao i da pomogne preduzetnicima koji započinju novi biznis u IT oblasti.

Gradi se objekat od 29 hiljada kvadratnih metara, od čega 10 hiljada kvadratnih metara biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će tu, prema predviđanjima, zaposliti još oko 3.000 novih inženjera.

Kamen temenjac položili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno s ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić, ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, dekanom FTN Radetom Doroslovačkim i izvršnim direktorom kompanije  "Italiana kostrucioni" Lukom Navarom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

saveti uhapšen diler novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obeležavanje novosadske racije raspored sahrana i ispraćaja betanija novorođenčad bez vode horoskop raspored sahrana novi sad Spens Novosadska racija servisne informacije novi sad sahrane novi sad astrologija dnevni horoskop elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo kina jkp lisje korona virus servisne informacije bebe isključenja struje zodijak izmena trase autobusa zdravlje JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode