NS: Policija pojačala kontrole, očekuje se novi mafijaški okršaj

NS: Policija pojačala kontrole, očekuje se novi mafijaški okršaj

Novosadski policajci cele nedelje patroliraju gradom naoružani dugim cevima i obučeni u pancire. Razlog za to je, kako saznaje "Blic", očekivanje nastavka obračuna kriminalnih klanova na ulicama.

Naredba za punu pripravnost policije u Novom Sadu izdata je u Beogradu, u vrhu MUP-a još u ponedeljak. Od tog dana, policija je pojačala kontrole u Novom Sadu, a svi policajci na ulice izlaze u panciru i naoružani dugim cevima.

- Naređenje je da svi policajci budu u punoj opremi, jer se očekuje novi okršaj. Pojačane su kontrole po kvartovima, a naročito se proveravaju automobili, posebno oni luksuzniji – kaže za "Blic" izvor upućen u dešavanja u novosadskoj policiji.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija strahuje da bi moglo da dođe do novog okršaja dva suprostavljena lokalna klana. Jednog kojim rukovodi Goran Kneževića Goranaca, čiji je zet Niko Uskoković ranjen u poslednjoj pucnjavi i druge grupe čiji su pripadnici povezani sa osuđivanim pripadnikom zemunskog klana Daliborom Nišavićem Čodom.

- Policijske patrole naoružane do zuba svakodnevno dežuraju duž Bulevara Oslobođenja, ali ih ima u centru grada i na Detelinari. Policajci su uvek u grupama od najmanje troje i naoružani automatskim puškama – kaže "Blicov" izvor.

Podsetimo, u poslednjem obračunu koji se dogodio krajem januara u blizini O.Š. "Đuro Daničić" ranjen je Niko Uskoković, zet Gorana Kneževića Goranca. Policija sumnja da je za to odgovorna Čodina grupa koja je u ratu sa Gorančevom već duže vreme.

Rat se vodi zbog kontrole nad narko tržištem.

Zbog toga sukoba, kako policija sumnja nastradala je i Novosađanka Teodora Kaćanski, devojka Nenada S. koja je ranjena dok je parkirala njegov "redž rover". Teodora je nekoliko dana kasnije preminula od posledica ranjavanja, a njen momak, kako policija veruje, pripada Kneževićevoj kriminalnoj grupi.

Sukob dve grupe počeo je posle ubistva šefa Veterničkog klana Nenada Opačića, za koje je kao naručilac osumnjičen Nišavić.

Nišavić veruje da ga je, kao naručioca policiji otkucao upravo Knežević sa kojim je proveo izvesno vreme u zatvoru, ali su se zatim posvađali.

Oceni vest:
1
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pera

  pre 2234 dana i 6 minuta

  Primetih juče u gradu puno policajaca u punoj ratnoj opremi

  Oceni komentar:
  0
  3