NS: Profesorki Mašinske škole uslovna kazna zbog uvreda na račun LGBT populacije

NS: Profesorki Mašinske škole uslovna kazna zbog uvreda na račun LGBT populacije

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio profesorku engleskog jezika iz Srednje mašinske škole u Novom Sadu.

Jelena Popović Ivanović osuđena je na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, s rokom provere od jedne godine, zbog komentara na profilu na Fejsbuku punih netrpeljivosti prema LGBT populaciji, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Tom odlukom odbijena je žalba odbrane i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od 30. maja 2016. kojom je Popović Ivanović osuđena zbog krivičnog dela rasne i druge diskriminacije.

Kazna zatvora je uslovna, pa se neće izvršiti ukoliko ne ponovi krivično delo u roku od jedne godine.

U presudi se navodi da je Popović Ivanovićeva osuđena, jer je sredinom septembra 2011. godine u Novom Sadu zagovarala ideje koje "podstrekavaju mržnju, diskriminaciju protiv pripadnika homoseksualne populacije, a koje su zasnovane na njihovom seksualnom opredeljenju kao ličnom svojstvu".

Ona je na zidu svog profila na Fejsbuku postavila i poruku sledeće sadržine: 

- Samo da se izvrištim, ne obraćajte pažnju: evo vam vaš projekat o nasilju, debili izopačeni, crknite sa sve tim parama koje ste pokrali za tako debilne projekte kojima zatupljujete narod. Sami dovodite do nasilja ovim izazivanjem, stoko pederska. Nemoj da me je neko kritikovao za ovakav status samo zato što sam profa! Ima da se derem o čemu god poželim! Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati, ućutkati na sve načine jer vrše propagandu bolesti; Kad vam neko opsuje kevu treba ga mlatnuti u njušku da se nauči pameti. Kada vam neko ne da prava da budete normalni Srbi u Srbiji, odvalite ga, bre, od batina! – objavio je Apelacioni sud.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • marija

  pre 2726 dana i 10 sati

  Čemu ova bolesna osoba može da uči decu?!!!
  Zar joj ne treba oduzeti i dozvolu za rad sa decom?!

  Oceni komentar:
  5
  11
 • Pera

  pre 2726 dana i 10 sati

  Kad neko ima toliku bolesnu mržnju prema homoseksualcima najčešće i sam u sebi oseća taj poriv ali ne sme da ga prizna ni sebi ni drugima...

  Oceni komentar:
  5
  8
 • Dare NS

  pre 2370 dana i 5 sati

  Svaka čast profesorice,imate moju podršku!Jeste bolest,poremećaj koji je izvrnut u sadašnjosti,a do juče je psihologija objašnjavala da je suprotno od današnjeg stava...

  Oceni komentar:
  5
  2