NS: Radikali traže smenu kompletnog rukovodstva RTV

NS: Radikali traže smenu kompletnog rukovodstva RTV

Srpska radikalna stranka zatražila je smenu kompletnog rukovodstva Radio-televizije Vojvodine, zbog, kako se navodi, tendencioznog izveštavanja, neprofesionalnog odnosa i ignorisanja svih aktivnosti ove političke partie.

- Srpska radikalna stranka izražava zabrinutost i ogorčenje zbog neprofesionalnog, ignorantskog i bezobzirnog stava i izveštavanja velikog broja medija sa prostora AP Vojvodine, koji apsolutno ignorišu sve aktivnosti Srpske radikalne stranke, kao najjače i najbrojnije opozicione političke partije u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Skupštini AP Vojvodine i Skupštini grada Novog Sada. Srpski radikali su u apsolutnom medijskom mraku. Medijskom mraku najviše doprinosi i u njemu prednjači Javni servis Radio televizija Vojvodine, koji se pretvorio u glasilo naprednjačkog režima, na kome je zabranjena kritika nesposobne vlasti na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Zbog tendencioznog izveštavanja, neprofesionalnog odnosa i ignorisanja svih aktivnosti Srpske radikalne stranke, mi srpski radikali zahtevamo smenu kompletnog rukovodstva Radio televizije Vojvodine – izjavio je na konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka" u Skupštini AP Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju radikala, Jakšić je istakao da se, Radio televizija Vojvodine, u ovoj godini pojavila samo jednom na redovnim konferencijama za medije Srpske radikalne stranke u Novom Sadu, koje se drže svakog ponedeljka. Srpski radikali su, kaže se dalje, u 2017. godini održali preko 30 konferencija, a prvi i poslednji put u ovoj godini, RTV Vojvodine izveštavala sa konferencije Srpske radikalne stranke u Novom Sadu, 3. maja 2017. godine.

- Ne samo što se ne pojavljuju na našim konferencijama za medije, nego ignorišu i naša saopštenja za javnost i izvode sa konferencija. Ako je u pitanju Javni medijski servis, koji se finansira iz budžeta i koji finansiraju građani plaćajući televizijsku pretplatu, onda RTV Vojvodine mora da prati i objektivno izveštava o aktivnostima i političkim stavovima svih parlamentarnih stranaka, a ne isključivo da prati aktivnosti i stavove stranaka koje su deo režima – napomenuo je Jakšić. 

U saopštenju SRS postavlja se pitanje – da li bojkot Srpske radikalne stranke od strane RTV Vojvodine, predstavlja osvetu Javnog servisa zbog oštrog protivljenja srpskih radikala oko izgradnje nove poslovne zgrade Radio televizije Vojvodine, ili je u pitanju, citiramo, "maslo novog glavnog i odgovornog urednika Javnog medijskog servisa, novinara sumnjivih kvalifikacija, koji je, na krajnje volšeban način, prošle godine dobio Oktobarsku nagradu Novog Sada kao najservilniji novinar i 'prvo pero' Srpske napredne stranke". 

- Srpska radikalna stranka zahteva hitnu smenu rukovodstva RTV Vojvodine i zaustavljanje totalnog medijskog mraka. Srpski radikali čvrsto stoje na stavu da izgradnja nove zgrade Radio televizije Vojvodine predstavlja megalomanski, preskup, nepotreban projekat i čist avanturizam Igora Mirovića. Problem smeštaja RTV Vojvodine treba rešiti adaptacijom i uređenjem zgrade novosadskog "Dnevnika" ili zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta u Novom Sadu – zaključio je na konferenciji za štampu Đurađ Jakšić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

zodijak elektrovojvodina jkp lisje bez vode horoskop bebe isključenja struje matičar novi sad novosadsko porodilište astrologija betanija horoskopski znaci servisne informacije novi sad sremska kamenica zagađenje vazduha Elektrodistribucija Novi Sad skupština grada novog sada raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija zagađenje klinika za ginekologiju i akušerstvo magla isključenje vode borislav novaković isključenja kural Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad dnevni horoskop