NS: Raspisan javni poziv za rešavanje stambenih potreba izbeglica

NS: Raspisan javni poziv za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Pomoć je bespovratna i odobrava se u maksimalnom iznosu do 11.000 evra.

Javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom pomoći za kupovinu 30 seoskih kuća sa okućnicom i paketa pomoći objavljen je na sajtu Grada Novog Sada, na oglasnim tablama mesnih zajednica na teritoriji Grada, u Gradskoj kući i Odseku za izbegla, prognana i raseljena lica u Novom Sadu u ulici Kralja Aleksandra broj 14.

Pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom pomoći za kupovinu seoske kuće i Paketa pomoći je bespovratna i odobrava se u maksimalnom iznosu do 11.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan konverzije. Za kupovinu seoske kuće odobrava se maksimalan iznos do 9.500 evra, dok se Paket pomoći odobrava u maksimalnom iznosu do 1.500 evra.

Izabrani korisnik pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom pomoći za kupovinu seoske kuće i paketa pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni seoske kuće u iznosu do 50%. Seoska kuća za koju se podnosi prijava ne mora se nalaziti na teritoriji Grada, već u bilo kojoj jedinici lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije.

Javni poziv raspisan je na osnovu Sporazuma o donaciji zaključenim između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije u okviru Regionalnog stambenog programa – Stambeni projekat u Republici Srbiji – Potprojekat 5 i Ugovorom o grantu zaključenim između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd i Grada Novog Sada.

Regionalni stambeni projekat podržan je od strane Evropske unije, UNHCR, OEBS i drugih donatora.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan