NS: Regionalni centar za ekspertizu u obrazovanju za održivi razvoj zvanično počeo s radom

NS: Regionalni centar za ekspertizu u obrazovanju za održivi razvoj zvanično počeo s radom

Prvi zvanični sastanak partnera Regionalnog centra Vojvodine za ekspertizu u obrazovanju za održivi razvoj (RCE Vojvodina) održan je 21. novembra 2016. godine, na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu.

Cilj ovog događaja bio je da se uspostave mehanizmi aktivne komunikacije partnera RCE Vojvodina mreže, ali i da se šira javnost upozna s planom i programom rada, organizacionom strukturom novonastale institucije, kao i aktivnostima koje su predviđene za budući period. Prvoj, osnivačkoj skupštini RCE Vojvodina prisustvovalo je 16 partnera iz državnog, akademskog, privrednog i civilnog sektora, koji su prepoznali značaj i pružili podršku osnivanju ovakve mreže.


U ime domaćina, prisutne je pozdravio prof. dr Mirko Kulić, rektor Univerziteta Privredna akademija, a zatim su svoja izlaganja predstavili prof. dr Milan Počuča, izvršni direktor i Marko Savić, menadžer projekata RCE Vojvodine, ističući da je sledeći važan korak u realizaciji programa RCE Vojvodina organizovanje Izborne skupštine polovinom februara 2017. godine, kako bi se svi članovi aktivno uključili u realizaciju predstavljenih ciljeva i programa koji doprinose održivom razvoju u ovom delu naše zemlje, i efikasno uticali na rad, delovanje i upravljanje mrežom.

Na sastanku je predloženo i formiranje radnih grupa za inovacije, tehnologije i energetiku, ekološko obrazovanje i zelene škole, društveno odgovorno poslovanje i filantropiju, promociju i medije i za prevenciju stomatoloških oboljenja.


Podsećanja radi, RCE Vojvodine je 2. septembra 2016. godine dobio akreditaciju Univerziteta Ujedinjenih nacija, kao prvi ovakav centar u ovom delu Evrope, a Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu, kao inicijator formiranja RCE Vojvodina, prepoznat je i imenovan za izvršnog sekretara mreže, kao vodeća visokoškolska ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

PR tekst

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani bez struje Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo 27. novosadski maraton mup novi sad betanija raspored sahrana i ispraćaja RHMZ izmena režima saobraćaja JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad Aleksandar Vučić bez vode KCV raspored sahrana novi sad isključenja struje Isključenje struje vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište servisne informacije novi sad elektrovojvodina bebe novorođenčad jkp novosadska toplana sahrane novi sad novosadska policija servisne informacije isključenje vode jkp lisje