NS: Skidanje vodomera neplatišama

NS: Skidanje vodomera neplatišama

Zbog duga i posle više opomena, "Vodovod" isključuje dužnike. Pre mesec dana opomene otišle na čak 2.500 adresa.

Mere koje je JKP "Vodovod i kanalizacija" preduzelo za naplatu dugovanja dale su prve rezultate. Prema rečima Borislave Pejanović, portparola ovog gradskog preduzeća, pre mesec dana opomene su otišle na 2.500 adresa dužnika koji nisu platili svoje račune za utrošenu vodu, a u prvih sedam dana 15 odsto dužnika je izmirilo svoja dugovanja. Sa mreže je, međutim, do sada isključeno 16 potrošača, kojima su skinuti vodomeri.

Pejanovićeva, takođe, ističe kako je svim dužnicima koji svoja dugovanja nisu izmirili u ponuđenom roku, upućena još jedna opomena pred privremeno isključenje.

- Upozorenje je poslato na 290 adresa – jasna je Pejanovićeva. - Na 29 adresa poslat je i zapisnik za isključenje. Naplata potrošnje vode na godišnjem nivou je zadovoljavajuća, ali postoji dug iz prethodnog perioda koji se uvećava iz godine u godinu.

Ukupan dug potrošača za neplaćenu vodu je, kako je ranije precizirano u ovom gradskom preduzeću, veći od 1,6 milijardi dinara. Reč je o domaćinstvima koja račune dobijaju direktno od "Vodovoda", a ukupan dug ove kategorije potrošača iznosi 550 miliona dinara.

"Vodovod" na ovaj način, bez računa objedinjene naplate koji dostavlja JP "Informatika", svakog meseca dostavlja račune za 9.000 vodomera koji pripadaju pravnim licima i još 9.000 vodomera u domaćinstvima. Kada je reč o takozvanoj objedinjenoj naplati i računima koji stižu putem "Informatike", ukupno dugovanje iznosi 1,1 milijardu dinara, a ovaj dug se svake godine uveća za 50 do 80 miliona dinara.

INSPEKCIJA: O svakom isključenju, dodaju u "Vodovodu", obaveštena je i Komunalna inspekcija, a troškove isključenja odnosno ponovnog priključenja na mrežu snosi korisnik. Ovi troškovi će potrošačima biti naplaćeni prilikom uključenja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan