NS: Studenti organizovali protest iz straha da ne izgube Malu menzu

NS: Studenti organizovali protest iz straha da ne izgube Malu menzu

Mala studentska menza bila je zatvorena dve nedelje, ali je saopštenje koje je povodom zatvaranja bilo okačeno na vrata restorana studentima zvučalo kao da će menza biti zatvorena zauvek. Stoga se stotinak novosadskih studenata okupilo danas kako bi ukazalo na to da potreba za pomenutom menzom itekako postoji, te da je ne treba nikako gasiti.

Zbog manjka radnika usled zabrane zapošljavanja, prethodne godine zatvorena je menza kod Dunavskog parka. Studenti koji su se tamo hranili morali su da dolaze u menze u kampusu Univerziteta, a tokom protekle dve nedelje radila je samo Velika menza.

Iako u ovom periodu nije velika gužva u menzama, zbog ispitnih rokova, studenti dobro znaju kako je to čekati u ogromnom redu, rekli su na protestu. Gužve neće ni biti, zato što je upravo na dan protesta Mala menza otvorena.

- Ne treba nam parking, samo naša Mala menza. Ne treba nam Studentski kulturni centar na račun Male menze. Hoćemo da klopamo - uzvikivali su studenti na protestu.

Posebno su se osvrnuli na urbanistički plan prema kom će Mala menza biti srušena, a na njenom mestu izgrađen Studentski kulturni centar. Studentima su iz Studentskog centra, koji je zadužen za ishranu i smeštaj, potvrdili da će Mala menza biti srušena, ali da će se potruditi da niko ne ostane gladan, kako su studenti na protestu preneli.

- U gradu se živi kada ima dovoljno sportskih terena, parkova, biblioteka i igrališta za razvoj svih nas. Tek kada se društvene potrebe stave na prvo mesto, možemo govoriti o tome da je Novi Sad grad po meri građana - rekli su studenti.

Neki su od transparenata koje su studenti nosili ispred Male menze i tokom šetnje po kampusu bili su: "Mala menza od velike slađa", "MenzaCard" i "Preuzmi školovanje u svoje ruke".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani elektrovojvodina servisne informacije izmena režima saobraćaja jkp novosadska toplana isključenje vode mup novi sad bez vode vremenska prognoza novi sad KCV novosadsko porodilište 27. novosadski maraton Aleksandar Vučić raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad novorođenčad bez struje isključenja struje bebe RHMZ jkp lisje betanija Spens