NS: Svečano otvaranje svetskog prvenstva u fitnesu za pionire i kadete (FOTO)

NS: Svečano otvaranje svetskog prvenstva u fitnesu za pionire i kadete (FOTO)

Danas, 18. juna, upriličen je defile nacija i svečana ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva u Srpskom narodnom pozorištu, nakon čega je usledila popodnevna sesija takmičenja

Prijavlјeno je 238 učesnika iz 11 zemalјa, na takmičenju nastupa 156 takmičara, svrstanih po uzrasnim kategorijama, u osam ženskih i pet muških grupa. Svetsko takmičenje održava od 17. do 19. juna u našem gradu. 

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja u Srpskom narodnom pozorištu.

- Naš grad je još jednom centar sportskog sveta u ova tri dana. Ovaj sport je jedinstven u porodici svih sportova i važan, jer utiče na pravilan i simetričan razvoj fizičkih sposobnosti, kroz negovanje razvoja koordinacije, gipkosti, snage i izdržlјivosti kao osnovnih motoričkih sposobnosti svakog deteta. Veliko mi je zadovolјstvo što su u našem gradu prisutni mladi takmičari iz čak 11 zemalјa sveta i pored sportske sreće želim im i ugodan boravak u Novom Sadu. Ovo je sedmo svetsko prvenstvo koje se ovde održava, tako da pored još dva evropska i jednog svetskog za seniore i seniorke koji su održani prethodnih godina u ovoj oblasti, naš Novi Sad po fitnesu postaje još prepoznatlјiviji na svetskoj mapi gradova – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na sceni Srpskog narodnog pozorišta upriličen je defile učesnika iz Meksika, Češke, Estonije, Mađarske, Polјske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Turske i Ukrajine, kao i svečana ceremonija otvaranja svetskog prvenstva. 

Organizatori iz Bodi bilding, fitnes i aerobik saveza Novog Sada su naveli da fitnes doprinosi razvoju svih psiholoških aspekata ličnosti deteta, a u šta su se mnogo puta uverili, posmatrajući dečju sigurnost na sceni, samouverenost u koreografijama i temperament pri izvođenju.

- Vrlo je važno da napomenemo, da na osnovu kontakata koje ostvarujemo putem poslovno-prijatelјskih veza, saznajemo da se naš grad danas zahvalјujući ovom sportu, veoma visoko kotira u svetu. Takva sportska popularnost, izrečene pohvale i primlјene nagrade su dokaz da je Novi Sad ostavio dubok trag u svetskoj Federaciji kao grad-domaćin. U ovome što radimo, smo, zaista, među najbolјima u svetu i to ima nemerlјiv značaj za ugled i popularnost naše zemlјe i grada – rekla je Biserka Šipka u ime organizacionog komiteta Svetskog prvenstva i zahvalila se Ministarstvu omladine i sporta, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, kao i gradu Novom Sadu koji su pokrovitelјi tog takmičenja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina Zavod za transfuziju krvi Vojvodine Republički hidrometeorološki zavod sahrane jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad servisne informacije vremenska prognoza isključenja struje jkp lisje betanija centralno groblje u Futogu javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište isključenje vode servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad gradsko groblje bez vode JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje bez struje Vreme u Novom Sadu bebe novosađani novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ klinički centar vojvodine Novo groblje u Petrovaradinu