NS: Tržišna inspekcija u 2016. podnela 64 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka

NS: Tržišna inspekcija u 2016. podnela 64 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka

Tržišna inspekcija Odeljenja Novi Sad po osnovu Zakona o zaštiti potrošača, u 2016. godini, na teritoriji Južnobačkog upravnog okruga podnela je Prekršajnom sudu 64 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz te inspekcije povodom 15. marta - Svetskog dana potrošača.

Kako prenosi "Blic", u saopštenju se navodi da je Tržišna inspekcija donela 24 rešenja kojima je naloženo otklanjanje utvrđene nepravilnosti, a u odnosu na ukupan broj izvršenih inspekcijskih kontrola, u deset odsto slučajeva utvrđen je prekršaj zbog kojeg je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.
 
- Procenat podnetih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i broj inspekcijskih kontrola je umanjen u odnosu na prethodnu godinu što je najbolji pokazatelj delotvornosti inspekcijskog nadzora u oblasti zaštite potrošača – kaže se u saopštenju, te dodaje da je u 2016. godini tržišna inspekcija primila 475 predstavki građana što je za 42 odsto manje nego u 2015. godini kad je zaprimljeno 675 predstavki.

Raspon kazni za prekršaje utvrđene po Zakonu o zaštiti potrošača kreću se od 300.000 do 2.000.000 za pravna lica, za odgovorno lice u pravnom licu od 50.000 do 150.000 dinara, a za preduzetnike u rasponu od 50.000 do 500.000 dinara.

U Tržišnoj inspekciji kažu da im se potrošači najčešće obraćaju zbog toga što im trgovac nije odgovorio na reklamaciju u zakonom propisanom roku, što je rešio reklamaciju suprotno zahtevu potrošača, što se cena u kasi razlikuje od cene na rafu ili što nisu dobili račun.

- Potrošači se mogu obratiti tržišnoj inspekciji i u slučajevima kada se trgovac nasrtljivo ponašao prema njima, na primer, dolazio im u stan bez njihove saglasnosti, kada im trgovac šalje robu koju nisu naručili i traži da plate tu robu, kada im se trgovac obraća ali se nije tako predstavio, kada im daje garanciju za proizvod koja je kraća od zakonske (2 godine), kada ih je trgovac nezakonito isključio sa distributivne mreže struje, gasa ili telefona – dodaju iz novosadskog odeljenja tržišne inspekcije.

Ukoliko trgovac nije uvažio prigovor potrošaču na saobraznost robe, odnosno usluge koji je po njegovom mišljenju osnovan i odbio njegov zahtev za zamenu, odnosno popravku robe ili povraćaj novca potrošač se, kako kažu u tržišnoj inspekciji, obraća regionalnom savetovalištu potrošača u zavisnosti kojem regionu pripada prema mestu kupovine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan