NS TURIZAM: Lane ostvareno čak 108 odsto više noćenja nego 2020.

NS TURIZAM: Lane ostvareno čak 108 odsto više noćenja nego 2020.

Turistička 2021. godina u Novom Sadu bila je po rečima direktora Turističke organizacije Novog Sada Branislava Kneževića, više nego dobra. Broj poseta i noćenja, pa i dužina boravka turista u gradu, bili su na gotovo istom nivou, kao i rekordne 2019. godine.

Novi Sad je u odnosu na 2020. godinu, prošle godine ostvario rast broja dolazaka turista od oko 70 odsto, a rast broja noćenja od čak 108 procenata. Statistika kaže da je u Srpskoj Atini samo u deve meseci prošle godine zabeleženo 282.000 noćenja, piše RTV.

Po svim turističkim parametrima Novi sad je u 2021. godini gotovo uspeo da se vrati na rekordnu 2019. godinu, dok je u julu i avgustu uspeo i da premaši broj poseta i noćenja u odnosu na period pre pandemije.  

Zbog titule Evropske prestonice kulture očekuju se još bolji turistički rezultati u Novom Sadu u 2022. godini.

Statistika kaže da je grad Novi Sad tokom prošle godine uspeo da privuče domaće turiste koji ga ranije nisu posećivali, a vratio je gotovo sve goste iz regiona.

I dalje ostaje problem privlačenja turista iz dalekih zemalja poput Kine jer ne treba zaboraviti da su pre korone stranci činili čak dve trećine od ukupnog broja turista.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan